Otvoreni kišobran s kapljicama odabran kao neslužbeni emoji za sigurni seks

emoji

Kao dio Durexove #Condom Emoji kampanje, globalni lider među brendovima koji brinu o spolnom zdravlju i dobrobiti, objavio je kako je većinom glasova u izboru Otvoreni kišobran s kapljicama odabran kao neslužbeni emoji za sigurni seks, a ujedno je i odgovor na odbijanje kreiranja službenog emojia za kondome.

durex

Kako bi obilježio Dan borbe protiv AIDS-a koji se održava 1. prosinca, Durex poziva ljude da dijele ovaj emoji kako bi podigli razinu svijesti o rizicima nezaštićenog seksa te na taj način pokažu tvrtci Unicode kako postoji stvarna potreba za odobrenje službenog #CondomEmoji i njegovo korištenje na svim pametnim telefonima.

Kampanja je potaknuta šokantnim otkrićem kako gotovo polovica ljudi u dobi od 16 do 35 godina misli da HIV nije nešto što bi moglo utjecati na njih same2 i to usprkos statistici da svakih 30 sekundi jedna mlada osoba biva zaražena HIV-om.

Više od 60% mladih priznaje da im je neugodno razgovarati o sigurnom seksu, dok je 72% ispitanih  priznalo kako im je lakše izraziti emocije koristeći emojije. Isto tako, više od tri četvrtine ispitanih priznalo je da koristi emojije za razgovor o seksu i vezama. Devet od deset ispitanika složillo se kako bi #CondomEmoji pomogao u otvorenijem razgovoru o sigurnom seksu.

 Durexov globalni direktor, Volker Sydow, izjavio je da: “Mi u Durexu vjerujemo kako za ovaj Svjetski dan borbe protiv AIDS-a je važno identificirati emoji za sigurni seks kako bismo osnažili mlade ljude i potaknuli ih da sigurni seks uvrste u svoje razgovore, te na taj način potpomognu borbu protiv AIDS-a i HIV-a. Molimo ljude da iskažu svoju potporu ovom cilju korišteći neslužbeni emoji i hashtag # CondomEmoji. «

Kampanja je također dobila potporu Međunarodne udruge za planirano roditeljstvo (IPPF) i njenog direktora Tewodros Melesse: “Svijest o sigurnom seksu nastavlja biti važan globalan izazov. Podupiremo Durex-ovu kampanju da pomognu mladima da razmišljaju o zaštiti. Na obilježavanju Dana borbe protiv AIDS-a poduprijet ćemo nastojanje da se podigne svijest o rizicima povezanima s nezaštićenim seksom.”

Midas

Ostavite komentar