Otkriveni su najveći zdravi trendovi u 2019. godini

Od super hrane na popisu za kupovinu do beauty trikova koje jednostavno morate znati!

Umjesto da sanjate o nedostižnim ciljevima koje ste si postavili, zašto se jednostavno ne bi usredotočili na sebe, a onda ćete postepeno i ciljeve dostizati! Saznajte koji su to trendovi koji bi nas zaista trebali inspirirati!

Novi retinol

Retinol je najveći buzzword 2018. godine, ali ove godine razgovori o njezi će se usredotočiti na bakuchiol – hit u kozmetici koji se vrlo uspješno bori protiv bora. Bakuchiol je sastojak koji se dobiva iz biljke psoralea corylifolia, koja se tradicionalno koristi za rješavanje problema sa kožom u ajurvedskoj i kineskoj medicini. Svakako je prirodniji pristup postizanju kože bez mrlja, a potraga za bakuchiolom već je porasla za 275%. Mnogi kozmetički brendovi su počeli koristiti ovaj ‘čudesni’ sastojak umjesto retinola.

Dodajte borovnice na popis za kupovinu

Bez obzira na to želite li se konačno boriti s tvrdoglavim mrljama ili trebate pojačati snagu želuca nakon blagdana, borovnice su poznate po svojim protuupalnim svojstvima.

Potrudite se da malo više spavate

Bilo da je riječ o stresu povezanom s poslom ili prevelikoj količini kave, imati kvalitetan san zna biti ponekad nemoguć. Potražite optimalna rješenja za sebe i podajte organizmu san koji mu itekako treba. Nije bitno da li će to biti kamilica, čaša toplog mlijeka, nabavka udobnog madraca i jastuka, izbacivanje elektronike ili neko drugo rješenje. Jer san nam je potreban kao i kisik! Kažu ako vas probudi budilica, onda se niste dovoljno naspavali

Napravite mjesta na polici u kupaonici za ulje đumbira

Osim što daje energiju cijelom tijelu, poboljšava probavu, pospješuje rad srca, liječi prehlade i gripe, idealan je i za lijepu kožu i kosu. Dovoljno je znati da briše ožiljke, obnavlja kožu, potiče rast kose i kontrolira prhut, djeluje protiv celulita.

Pozdravite se s plastikom zauvijek
Ispušta u hranu štetne tvari među ( ftalati i toksin DEAH), preporučuje se izbjegavanje plastičnog posuđa, folija i vrećica.

Sapun od kozjeg mlijeka

Sapun od kozjeg mlijeka navodno je ono s čime će se svi mazati u 2019. godini, jer potraga za prirodnom njegom kože je već porasla za 231% prema Pinterestu.

Uz magareće, kozje je mlijeko najzdravije čija su ljekovita svojstva, ali i kozmetički proizvodi pripravljeni od njega, poznati stoljećima. Kao lijek koristili su ga i stari Grci, dok su ga stari Egipćani smatrali čuvarem ljepote pa se Kleopatra kupala samo u kozjem mlijeku. Jeste li znali da su koze sinonim za dobro zdravlje: znanstveno je dokazano da ne obole od raka. Od davnina se koristi za jačanje imuniteta, protiv anemije, ateroskleroze, za liječenje bronhitisa i upala, protiv kašlja, za jačanje pluća i protiv tuberkuloze, a djeluje i antikancerogeno. Kozje mlijeko oporavlja oštećenu kožu jer sadrži esencijalne nutritijente i vitamine (A, D, C, B1, B6, B12 i E). Bogato je vitaminom A koji ublažava bore, regenerira oštećeno tkivo, pogodno je i za simptome psorijaze. Štiti i od sunca, jer sadrži mineral selen, za kojeg se vjeruje da igra važnu ulogu u sprečavanju karcinoma kože.

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar