Omiljena slastica naših baka

Kad su salenjaci u pitanju, ne računaju se nikave dijete. Sve je dopušteno kao i u ljubavi! Tko ih nije probao ne zna o čemu pričamo, ali zato donosimo provjerenu recepturu da okusi ove slatke zimske kolačiće.

Tko nije probao ne može ni zamisliti da se može pripremiti tako delikatan kolač od svinjskog sala. Dizano tijesto, preklapanje (po nekoliko puta), odmor i valjanje. Na kraju se izrežu kvadrati koji se zatim premazuju domaćim pekmezom te preklapaju u obliku trokuta.

Tijesto nemojte valjati tanje od jednog prsta, a poslužite ih posipane šećerom u prahu ili velikodušno nadjevene domaćim pekmezom od šljiva.

Evo što će vam trebati od sastojaka:

1 jaje
1000 g brašna

1 jaje kocka kvasca
500 g sala
400 ml mlijeka
sol i šećer

Priprema

Umijesite tijesto i pripazite da bude mekano i ostavite da se diže oko sat vremena. Razvaljate tijesto na debljinu 1-1,5 cm. Usitnite salo i utrljajte u tijesto do polovice, potom preklopite tijesto i utapkajte da se tijesto zalijepi.

Pustite kolačiće da malo odstoje. Razvaljajte ih tanko na pobrašnjenoj površini. Izrežite tijesto na kvadratiće pa u svaki stavite malo prekmeza. Preklopite ih i zalijepite te peciteoko 15 minuta na 180-200 stupnjeva.

Dobar tek vam želimo!

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar