Okus čokolade u Parizu sada je ostvariv baš za sve!

 

‘la ville de l’amour’

Čokolada, ljubav i Pariz, ništa nije nemoguće uz FlixBus!

Svi koji su pročitali jedan od najpopularnijih romana britanske autorice Jenny Colgan ‘Okus čokolade u Parizu’ o dvije Engleskinje čije se priče vrte oko male čokolaterije u Parizu, a na  svom putu uz uspone i padove, završavaju svoje priče sretno i sigurno mogu još samo poželjeti da čim prije otputuju u tu predivnu ljubavnu metropolu i osjete pravi pariški duh uz kroasane i šampanjac.

A sada putovati do Pariza ili bilo koje druge čarobne prijestolnice više nije nedostižno!

 

View this post on Instagram

 

This 👌@street_style_paris #saturday #nightout #rooftop #paris Photo credit unknown DM please

A post shared by Vouge Magazine (@vouge_magazine) on

Revoluciju u prijevozu putnika napravio je FlixBus osiguravši laku dostupnost, udobnost i sigurnost po vrlo pristupačnim cijenama. Pa tako možemo otputovati na bilo koje mjesto u Europi u koje smo se zaljubili čitajući neku dobru knjigu ili gledajući film u kojem smo mogli zamisliti sebe kako uživamo i srcem i umom.

Osim Pariza izdvojili smo za vas još četiri prekrasne destinacije dostupne FlixBusom za koje smo inspiraciju pronašli upravo u knjigama i filmovima.

Putovanje u Firencu (Toskana)

 

View this post on Instagram

 

💚♡❤TOSCANA💚♡❤ 🅒 🅞 🅝 🅖 🅡 🅐 🅣 🅤 🅛 🅐 🅣 🅘 🅞 🅝 🅢 🙏Please visit his/her beautiful gallery🙏 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 👉 PHOTOGRAPHER @blogsognoitaliano 👈 🌍 LOCATION: #bagnovignoni 🏆SELECTED BY: @leoncino84 🚶Follow 👉 @italiastyle_toscana ✔ Hashtag 👉#italiastyle_toscana 👤 Founder: @chrisma1105 👤 Admin: @leoncino84 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 🚫 WEB PHOTOS 🚫 STOLEN PHOTOS 📨 Gradito repost – repost or screen ◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻◻ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ #borghitalia #borghipiubelliditalia #italiait #best_italiansites #italianvillages #italiastyle20 #postcardsfromtheworld #ig_italy #italy #europestyle_ #italytrip #borghiviaggioitaliani #toscana #beautifuldestinations #livetravelchannel #wonderful_vacations #bestvacations #earthpix #bestplacetogo #travelawesome #beautifulplaces #theglobewanderer #worldmastershotz #discoverearth #places_wow #italian_places #kings_villages #borghipiubelli

A post shared by Toscana @Italiastyle_Toscana (@italiastyle_toscana) on

Sigurni smo da ste gledali film u kojem Diane Lane tumači glavnu ulogu Frances koja nakon bračnog kraha na nagovor najbolje prijateljice Patti, otputuje u Italiju, u čijoj prekrasnoj pokrajini Toskani kupi veliku staru kuću.

Gledajući film bili smo očarani pitoresknom Toskanom koja očarava svojom ljepotom, tradicijom i umjetnošću te budi želju da spakiramo kofere i obogatimo naša osjetila mirisima i okusima Toskane. Glavni grad regije, Firenca, ističe se između ostalog očaravajućom arhitekturom i bogatom zbirkom umjetnina. Stoga je posjet Galeriji Uffiziu kojoj se čuvaju impresivna umjetnička dijela najvećih stvaraoca kao što su: Michelangelo, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci još jedan dobar razlog za posjet ovom fascinantnom gradu.

Putovanje u Rim

Jedi, moli voli s Julijom Roberts u naslovnoj ulozi, jedan je od onih filmova koji slavi putovanja. Snimljen prema istoimenoj knjizi, prenosi inspirativnu životnu priču američke književnice Elizabeth Gilbert koja je svojim primjerom potrage za duhovnim prosvjetljenjem utjecala na milijune žena diljem svijeta u pokretanju pozitivnih promjena u svojim životima. Čitajući o putovanju od godinu dana, započetom u Italiji gdje je Elizabeth provela gotovo četiri mjeseca isprobavajući talijansku kuhinju, učeći talijanski jezik te istražujući ulice prekrasnog Rima, teško je ne poželjeti doživljaj romana prenijeti u stvarnost. A ako volite filmske klasike, Praznik u Rimu, snimljen 1953. uz neodoljivu Audrey Hepburn i šarmantnog Gregory Pecka u glavnim ulogama, osvojit će vas na prvu. Dovoljno razloga da poželite posjetiti „Vječni grad“.

Putovanje u Prag

Zlatni grad koji očarava svojom atmosferom i ljepotom iznjedrio je fenomenalne književnike čija su djela uvrštena u najznačajnija ostvarenja svjetske književnosti. Uz toliko slavnih imena; od Kundere i njegovog remek dijela Nepodnošljiva lakoća postojanja, Jaroslava Hašeka i fenomenalne knjige Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svjetskom ratu pa do suvremenijih autora poput Michala Viewegha koji nas je zabavio duhovitim romanom Sjajne zeznute godine prema kojem je snimljen i film, izbor je golem. U njihovim djelima ogleda sestvaralačka energija i atmosfera Praga. Preporuka je posjetiti muzej Franz Kafka otvorenog 2005.g. u čast pisca koji je ostavio neizbrisivi trag romanima Preobražaj, Proces, Zamka te mnogim drugim. Osim što se nalazi u kući gdje se Kafka rodio, ovaj muzej, uz rukopise, fotografije i originalna izdanja romana, pomoću novih tehnologija pokušava prikazatikako je sve Prag utjecao na Kafkino stvaralaštvo. Definitivno grad kojiće vas oduševiti.

 

Putovanje u Beč

Proglašen desetu godinu za redom kao grad najugodniji za život (prema rezultatu studije globalne konzultantsko grupe Mercer) Beč je destinacija koja se ne smije preskočiti. Udaljen nešto manje od 5 sati autobusom od Zagreba, savršena je vikend destinacija. Kao najbolji uvod u posjet Beču savršeno se uklapa film Prije svitanja (1995.) redatelja Richarda Linklatera koji je na Berlinskom filmskom festivalu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Ovaj film europskog duha kojim se provlači potreba mladih da putuju i upoznaju svijet, oduševio je svojim inteligentnim dijalozima, atmosferom i romantičnom pričom koja se odvija tijekom jedne noći u Beču te nam otkriva svu ljepotu ovog grada.

FlixBus pogodnosti za putnike tijekom putovanja

FlixBus korisnici mogu jednostavno rezervirati svoju kartu  na webu www.FlixBus.hr, putem mobilne FlixBus aplikacije ili na nekoj od partnerskih putničkih agencija. FlixBus putnicima omogućuje besplatan Wi-Fi, utičnice kod sjedala, više prostora između sjedala, besplatnu prtljagu te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska. Provjeru vozač vrši putem aplikacije skeniranjem QR koda na pametnom telefonu putnika te nema potrebe za printanjem karte.

Sve destinacije, veze i frekvencije putovanja te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem mobilne aplikacije.

 

Midas Widget

Ostavite komentar