Ojačajte organizam prije jeseni kurom vitamina i minerala

Vrijeme za jačanje imuniteta je – SADA!

Iako u rujnu još uvijek uživamo u toplim kasnoljetnim danima, stručnjaci kažu da je upravo sada vrijeme da pojačamo unos vitamina i minerala te ojačamo imunitet i pripremimo ga na jesenske izazove.

spring

Nutricionisti preporučuju već od 9. mjeseca pojačane vitaminsko-mineralne kure koje će ojačati imunitet dok još nije prekasno i znatno smanjiti vjerojatnost obolijevanja od gripa i prehlada.

U jačanju imuniteta najvažniju ulogu imaju vitamini C, D, E te cink koji se preporučaju uzimati zajedno zbog svog sinergijskog učinka, dok su za brži oporavak i kraće trajanje bolesti najvažniji vitamini B skupine te minerali željezo, magnezij i selen.

 Vitamini C, D, E – prva linija obrane od infekcija

Ovi snažni antioksidansi, prva su linija obrane od jesenskih virusa i bakterija. Najveća zvijezda obrane je vitamin C koji pomaže bijelim krvnim zrncima (leukocitima) u borbi protiv virusnih infekcija poput gripe i prehlade. Poznato je da tijekom infekcija tijelo ubrzano troši zalihe vitamina C pa ga je neophodno unositi i prije i tijekom trajanja bolesti.

Drugi najvažniji obrambeni vitamin jest vitamin D koji se inače proizvodi u našoj koži pod utjecajem sunca, no zbog manjka sunca tijekom hladnijih mjeseci, obavezno se preporuča unos kroz prehranu ili dodatke kako bi se očuvao i zaštitio imunitet, gustoća kostiju te mišićni sustav.

Vitamin E kao snažan antioksidans, osim što štiti stanice od oštećenja i omogućava njihovo optimalno funkcioniranje te na taj način čuva imunitet tijela, ujedno je esencijalan i za zdravlje i ljepotu kože, kose i noktiju.

Cink – najvažniji mineral u borbi protiv infekcija

Jedan od najznačajnijih minerala za naš organizam, cink je ključan element za jačanje imuniteta i otpornosti na gripe i prehlade, ali i kod kroničnih infekcija jer potiče rad imuniteta, te je ujedno i snažan antioksidans.

Kura za snažniji imunitet

spring2

Ojačajte imunitet na vrijeme i spriječite jesenske infekcije uz Spring vitamins & minerals dodatak prehrani za žene, s visokim koncentracijama vitamina i minerala potrebnih za jačanje imunološkog sustava.

Spring vitamins & minerals jača imunitet, dok ujedno potiče procese proizvodnje energije te pozitivno djeluje na zdravlje i lijep izgled kože, kose i noktiju.

 Cijena: 128,13 kn

Midas Widget

Ostavite komentar