Održana svečana premijera komedije HILJADARKA

Komediju HILJADARKA u domaćim kinima možete pogledati već danas!

Film za koji se na filmskom festivalu u Sarajevu tražila karta više i koji je prošloga tjedna doživio svoju svjetsku premijeru u Banovićima gdje se u cijelosti i snimao u prepunoj dvorani kina Cineplexx Centar Kaptol doživio je i svoju hrvatsku premijeru na kojoj su, između ostalih, prisustvovali i glavna glumica Aida Bukva u pratnji ostatka glumačke postave predvođenih Moamerom Kasumovićem, Slavenom Knezovićem, Vanesom Glođo, Amirom Osmanovićem, Edhemom Husićem te producentom Almirom Šahovićem i redateljem filma Nenadom Đurićem.

hiljadarka

Snimljena u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj koprodukciji, komedija „Hiljadarka“ sa svojom službenom kino distribucijom u hrvatskim kinima kreće od ovoga četvrtka, 17. rujna. U bosansko-hercegovačkim kinima film se prikazuje još od prošloga četvrtka, a u prvih tjedan dana u tamošnjim kino dvoranama vidjelo ga je već preko 10 tisuća ljudi što je za jedan domaći film fantastičan rezultat. „Hiljadarka“ će se od ovoga četvrtka također započeti prikazivati i u kinima u Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. listopada imat će ju priliku vidjeti i kino publika u Sloveniji.

Radi se o vrlo ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina. Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović koji prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“).

A.M.

Midas

Ostavite komentar