Njega kose tijekom zime

nivea

Zima, hladan zrak i suha kosa jednostavno se ne vole. Kako ne biste skrivali kosu ispod omiljene kape ili kapuljače, Nivea donosi nekoliko korisnih savjeta kako pružiti suhoj kosi učinkovitu njegu, dubinsku hidrataciju i pouzdanu zaštitu.

  • Zdrava prehrana – spriječite dodatno isušivanje kose konzumacijom namirnica bogatih omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kalcijem, željezom i proteinima.
  • Češalj – odlučite se na češalj sa širokim zupcima kako biste svoju kosu što manje oštetili prilikom češljanja. Preporuka je da kosu ponekad “počešljate” prstima kako biste oslobodili prirodna ulja iz tjemena te ih rasporedili po kosi koja će nakon toga biti sjajnija.
  • Masaža vlasišta – uzmite nekoliko minuta za predah i lagano izmasirajte vlasište. Osim što ćete se opustiti, dodatno ćete prokrviti vlasište i potaknuti kosu na rast.
  • nivea2Njega – koristite bogate šampone i regeneratore koji pružaju dubinsku hidrataciju. Isprobajte novu NIVEA Hairmilk liniju čiji šampon i regenerator sadrže kremastu formulu koja čisti, obnavlja i jača kosu te ju ne čini teškom. Glavni sastojci formule su mliječni proteini koji jačaju kosu iznutra i oživljavaju je kako bi bila podatna na dodir, ulje makadamije koje prodire dubinski u kosu i time povećava njezinu elastičnost te Eucerit® koji obavija površinu kose i tako je štiti od vanjskih utjecaja. Također, smanjite upotrebu toplinskih uređaja za oblikovanje kose i pokušajte što češće sušiti kosu bez upotrebe sušila za kosu.
  • Frizura – jedno od najboljih rješenja je stepenasto oblikovana kosa. Ovakva frizura će pridonijeti zdravom izgledu vaše kose stvarajući dojam lepršavosti i volumena.

Dajte sve od sebe kako svojoj kosi ne biste oduzimali njezinu prirodnu vlažnost, k tome ju aktivno i kvalitetno hranite, iznutra i izvana, a kosa će vam uzvratiti besprijekornim izgledom u svako doba. Uživajte u predivnoj kosi i tijekom zime!

 

Midas

Ostavite komentar