NIVEA savjetuje kako njegovati kosu zimi

nivea2

Činjenica na koju ne smijemo zaboraviti je da zimi moramo voditi posebnu brigu o svojoj kosi, bila ona prirodno suha ili ne, jer su joj hladnoća, radijatori, vjetar i vunene kape najveći neprijatelji. Našoj kosi je potrebno više hidratacije kako bi se mogla naviknuti na promjene u temperaturi i kako bi mogli izgledati besprijekorno u svakom trenutku. Postavimo stvari ovako- isto kao što u svakom trenutku u torbi imate kremu za ruke jer ih treba redovito nahraniti, tako i vaša kosa treba njegu, samo znakovi koje vam ona daje nisu toliko očiti poput grube kože ruku.

nivea3Postoje mali trikovi kojima možete zaštititi zdravlje svoje kose:

  1. Kosu perite mlakom, a na kraju isperite hladnom vodom da ne izgubi svoj prirodni sjaj.
  2. Ako si ne možete priuštiti ovlaživač zraka, na radijator stavite posudu s vodom koja će ovlažiti zrak i spriječiti dodatno isušivanje kose.
  3. Kako bi smanjili pucanje kose tijekom spavanja, nabavite satensku jastučnicu jer ona smanjuje oštećenja.
  4. Redovito se šišajte, ali rjeđe perite kosu. Šamponirajte korijen kose, a regenerator stavljajte samo na njene vrhove.
  5. Nosite kape od prirodnih materijala kako bi se vaše tjeme manje znojilo i vlasište imalo dovoljno zraka. Također, nemojte zaboraviti skinuti kapu onog trena kada uđete u zatvoren prostor jer ona štiti vašu kosu dok ste vani, ali u toplim, zatvorenim prostorima pridonosi dodatnom isušivanju. Isto tako, prije nego što stavite kapu na glavu, kosu možete omotati maramom kako bi smanjili elektricitet i ubrzano mašćenje kose.
  6. Ne smijete zaboraviti piti puno vode.
  7. Izbjegavajte fen, peglu za kosu i uvijač za kosu. Najbolje je da vam se kosa prirodno osuši nakon svakog pranja.

nivea4Nakon što ste poduzeli sve potrebne korake za zaštitu vaše kose, ne smijete ju zaboraviti nahraniti iznutra i izvana. Pravilna prehrana je jako važna. Potrebni su vam proteini, cink i željezo, te vitamini A, B i C. To znači da vaši tanjuri moraju biti bogati mesom, ribom, zelenim povrćem i agrumima. Također, mliječni protein je glavni sastojak NIVEA Hairmilk linije za kosu. Lagana formula s mliječnim proteinima obnavlja i zaglađuje površinu kose bez otežavanja. Osim mliječnih proteina tu je i jedinstveni sastojak Eucerit koji u paru s uljem makadamije nudi optimalnu zaštitu od vanjskih utjecaja.

Ako se bavite aktivnostima poput plivanja imajte na umu da klor isušuje vašu kosu, a ako maštate o sunčanom i lijepom zimskom danu provedenom na skijama znajte da za vašu kosu ne predstavljaju opasnost samo snijeg i hladnoća. Izlaganje suncu i štetnim UV zrakama nije ništa manje opasno zimi i može dovesti do isušivanja vaše kose. To su samo neki od razloga zbog kojih morate nahraniti svoju kosu izvana, a ne samo iznutra.

 

 

Midas

Ostavite komentar