NITKO NE MOŽE IMATI SVE

„Hoću sve! Zašto ne mogu imati sve?“ upitala me čitateljica.

Odjednom, ostala sam bez teksta. Možda zato što nitko ne dobije sve. Jer nitko nema sve!

No opet, čitav nas život uče da je moguće imati sve, samo se treba potruditi. Primjeri „uspješnih“ žena svugdje oko nas govore da je sve moguće.

Nedavno se moja jako uspješna prijateljica, poslovna žena srušila i završila u bolnici.“Ne mogu izdržati taj stres!“

Druga prijateljica dobila je slom živaca jer shvatila je da je potpuno zakazala u odgoju djeteta. „Da bi stigla sve što sam zacrtala morala bi se klonirati!“

Treća koja je toliko pričala o željenom djetetu neplanirano je ostala u drugom stanju. Uplašila se i više nije sigurna u svoju odluku. Neprekidno se propitkuje kao da traži razloge zbog čega ne bi trebala roditi. Jer kako će uspjeti sve uskladiti,  a  ničega se odreći!

Takvih priča ima bezbroj. Hoćemo li nešto od naših ciljeva ili snova odložiti u ladicu ili pokušati ostvariti ovisi o nama i o našim prioritetima. Svaka od nas mora imati prioritete!

No, ne nasjedajte na priče o tome da možemo imati sve. Živimo u vremenima kompliciranog životnog stila u kojemu žongliramo s mnogostrukim i međusobno sukobljenim ulogama – majke i karijeristice, supruge i partnerice. Udata, neudata, slobodna ili u vezi, uspješna u poslu, brižna i požrtvovna majka, žene misle da mogu sve. I potežemo sve dok nam netko ne ispostavi račun, jer  netko mora platiti cijenu.

Opustite se, jer ne možemo  imati sve, barem ne u isto vrijeme! Ako mislite da ćete istovremeno moći provoditi bezbrojne sate u uredu, imati super karijeru, maksimalno se posvetiti mužu i odgajati pametnu dječicu, netko  će se osjetiti  zakinuto. A to ćete vjerojatno biti vi i vaše potrebe!

Rosie Kugli

Midas Widget

< Prijašnji članak
Ugasite žeđ

Ostavite komentar