Ne zaboravite se zaštititi od sunca kada je oblačno!

Više od 90 % UV zraka može prodrijeti kroz oblake.

U svakodnevnom životu tijelo štitimo od sunca pokrivajući ga odjećom, a jedino vrijeme kada razmišljamo o zaštiti tijela od sunca jest godišnji odmor obzirom da su u to vrijeme naša tijela dugotrajno i u potpunosti izložena suncu.

Liječnici i dermatolozi naglašavaju da je najbolje liječenje upravo prevencija redovitim korištenjem njege za zaštitu kože od sunca stoga je važno zaštititi kožu tijela prilikom svakog izlaganja UV zrakama čak i tijekom oblačnih dana jer su UV zrake tada jednako pogubne.
Većinu učinaka sunca na koži uzrokuju UVB i UVA zrake, a UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez!

Pri odabiru njege za zaštitu tijela od sunca savjetuje se izbor odgovarajućeg faktora zaštite od sunca i nanošenje odgovarajuće količine kreme za sunčanje. Tako se preporuča ponavljanje nanošenja kreme za sunčanje svakih nekoliko sati, posebno nakon plivanja i brisanja ručnikom i izbjegavanjem izravnog izlaganja suncu, posebice između 11-15 sati.

Eucerin njega za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu i njegu za sunčanje prikladnu za svaki tip kože. Sadržava vrlo djelotvoran fotostabilan UVA i UVB sustav filtera za zaštitu stanica kože te DNK staničnu zaštitu. Sve formule lagane su teksture, pogodne za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana.

A.M.

 

Midas Widget

Ostavite komentar