Natječaj za Vip alumni program 2016. kreće danas!

bajs

Martina Bajs Čirjak, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima najavila je novu generaciju Vipovog Alumni programa i kazala kako će ovog puta biti uključeno duplo više novih radnih mjesta. „Imali smo 11 pozicija za Alumni program 2014. godine, a sada obljavljujemo 24 pozicije“.

 alumni2

Kako bi pružio mladima priliku prelaska iz obrazovnog u poslovni svijet i potaknuo pozitivne trendove u zapošljavanju, Vipnet je u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ 2014. godine pokrenuo Vip alumni program čija je svrha profesionalni i osobni razvoj mladih stručnjaka, stjecanje prvog radnog iskustva uz mogućnost daljnjeg zaposlenja i razvoja karijere.

Vipnet je za alumni program 2014. godine primio 11 polaznika za različite segmente poslovanja, a čak šest ih je ostalo zaposleno u kompaniji. Kako se program pokazao uspješnim, a rezulati su bili odlični od polaznika programa, Vipnet je odlučio nastaviti Alumni program. Također je velik broj menadžera prepoznao vrijednost ovog programa što je jedna od motivacija nastavljanja Alumni programa. Vipnet kompanija razlog nastavljanja ovog hvalevrijednog programa vidi u visokoj nezaposlenosti mladih ljudi u Hrvatskoj. Podaci Eurostata za studeni 2015. godine objavljeni u siječnju ove godine pokazuju da je nezaposlenost mladih u Hrvatskoj i dalje među najvišima u Europskoj uniji. Hrvatska sa 45.1 posto drži treće mjesto u EU po nezaposlenosti mladih, na razini EU stopa nezaposlenosti u toj dobnoj skupini iznosi 20%, dok se primjerice u Njemačkoj, Danskoj i Austriji kreću u rasponu od 7 do 10.9%.

24 najavljene pozicije u novom alumni programu biti će raspoređene u četiri segmenta poslovanja, 10 pozicija će biti uključeno u tehničkom sektoru u području IT-a vezano uz razvoj mreže, 10 pozicija će biti otvoreno u razvoju tržišta unutar odjela marketinga, prodaje, odjela marketinških komunikacija, službe za korisnike. Financijski sektor će dobiti tri alumnija koji će raditi u sklopu kontrolinga, financija, nabave. Jedan alumni će biti pridružen generalnom sektoru odnosno upravljanju ljudskim potencijalima.

U godinu dana Vipnet će u svakog kandidata uložiti više od 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi 6 tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale dodatne pogodnosti. Tijekom cijele godine Vip alumni programa razvoj kandidata pratit će odjel za upravljanje ljudskim potencijalima, mentor dodijeljen svakom alumniju kao i nadređeni koji će usmjeravati njihov napredak i biti im potpora u ostvarivanju njihovih prvih koraka u poslovnom svijetu. Također, imat će potporu članova prve generacije programa Vip alumni, od kojih će uvijek moći zatražiti savjete.

Vip alumni program smo pokrenuli kako bismo odgovorili na problem visoke nezaposlenosti mladih, talentiranim i obrazovanim pojedincima pružili priliku za stjecanje prvog radnog iskustva i time im pomogli svladati značajnu prepreku na putu od završetka studija do prvog radnog mjesta. Prvi ciklus Vip alumnija, nakon kojeg je većina polaznika nastavila karijeru u Vipnetu, potvrdio je važnost i značaj provođenja ovakvih programa. I ove godine očekujemo velik broj prijava i svaku od njih ćemo pomno analizirati kako bi uistinu oni najbolji dobili priliku učiti i raditi u Vipnetu. Ponosni smo na prvu Vip alumni generaciju, dragocjena su nam njihova iskustva i povratne informacije koje će biti uzete u obzir u provedbi ovogodišnjeg Vip alumni programa. U Vip alumni programu samo spremni odgovoriti na izazove dobivaju priliku, a oni koji se pokažu najboljima u cjelokupnom selekcijskom procesu, postat će dio druge generacije Vip alumnija. – rekla je Martina Bajs Čirjak, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima.

martina-vip

Vipnet u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ kroz Vip alumni program i drugi put širom otvara vrata kompanije izvrsnim mladim obrazovanim ljudima spremnima na izazove. Sigurni smo kako će i ovoga puta Vip alumni mladim ljudima s vizijom vlastitog razvoja povećati priliku za zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja. Vipnetov cilj, ali i velika želja je nagraditi izvrsnost i želju za radom i promicati vrijednost znanja u društvu. – rekla je Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta.

Natječaj za Alumni program kreće danas 19. siječnja i traje do 9. veljače 2016., a prijaviti se mogu kandidati koji su diplomirali u 2015. godini i nemaju radnog iskustva.

Selekcijski proces Vip alumni programa sastoji se od tri kruga, a svoj će završetak imati u finalnom Assessment centru gdje će kandidati biti uključeni u niz aktivnosti. Ova metoda omogućuje izravno i objektivno promatranje reakcija kandidata i procjenu njihovih sposobnosti snalaženja u različitim, najčešće nepredvidivim i izazovnim poslovnim situacijama. Nakon provedenog selekcijskog procesa, 24 najuspješnijih kandidata koji su najbolje odgovorili na ove izazove, dobit će priliku sudjelovati u Vip alumni programu te će svoj prvi radni dan u Vipnetu imati u travnju.

Dakle ako ste mladi (do 29 godina starosti), visokoobrazovani, a nemate iskustva, a tek ste diplomirali unutar 2015. godine, Vipnet vam nudi prvo radno iskustvo!

Ako ste željni razvijati se, ako ste fleksibilni, kreativni, inovativni, komunikativni onda ste poželjan kandidat:)

Sve detalje o prijavi možete potražiti na službenim stranicama Vipneta http://www.vipnet.hr/vip-alumni

Vjerujem da nema puno tvrtki u Hrvatskoj koje imaju dinamiku koja se može naći u Vipnetu. Svaki dan naučim nešto novo i nailazim na nove izazove. U Vipnetu sam stekao mnoga stručna znanja, ali i razvio socijalne vještine kao što su snalaženje u kriznim situacijama, timski rad, upravljanje aktivnostima i brojne druge dragocjene vještine. Bez Vip alumni programa to ne bi bilo moguće. Neprocjenjivo iskustvo. Budućim kandidatima Vip alumni programa poručujem da budu svoji. – rekao je Luka Mak, polaznik prvog Vip alumni programa i Specijalist za Search Engine Marketing u Vipnetu.

Ana Mišić

Midas Widget

Ostavite komentar