Najmanje 200 razloga zašto biste svaki dan trebali piti sok od celera!

Posebna ljekovita karakteristika soka od celera čini ga najmoćnijim napitkom elektrolita na planeti!

Postoje specifični razlozi zašto sok od celera liječi milijune ljudi širom svijeta. I nije zato što celer ima vitamin A i K ili zato što sadrži vodu, što ga čini hidratizirajućim. Ima puno više od toga. Sok od celera ima neotkrivena ljekovita svojstva koja nude velike zdravstvene koristi, poput natrijevih soli klastera, podrške neurotransmitera, biljnih hormona i jedinstvenog vitamina C koji jetra ne mora pretvoriti u jetru da bi bila korisna za tijelo.

Jedna od najvećih tajni soka celera koja ga čini tako učinkovitim u pomaganju kod svih vrsta kroničnih bolesti i simptoma jesu njegove neotkrivene soli natrijevog klastera. Te natrijeve soli klastera su natrijumska podskupina koja se bori protiv neželjenih patogena i bakterija, kreatora problema za koje nauka i istraživanje još ne znaju odgovorni, a odgovorni su za ogroman broj simptoma i stanja, uključujući autoimune bolesti.

Oni također neutraliziraju toksine, koji su još jedan ključni doprinos svim vrstama bolesti. Oni također s vremenom obnavljaju solnu kiselinu i pomažu jetri da proizvodi žuč, a obje su kritične ne samo za jaku probavu, već i za uklanjanje patogena. Ove nevjerojatne natrijeve soli samo su jedna od čudesnih tajni koje sok celera čuva u sebi.

Ova posebna ljekovita karakteristika soka od celera čini ga najmoćnijim napitkom elektrolita na planeti.

Nijedna druga hrana, bilje ili napitak ne može opskrbiti svaki aktivirani elektrolit odjednom za formiranje kompletnog kemijskog neurotransmitera; samo sok od celera može.

Sok od celera sadrži mnoštvo biljnih hormona. Jedan od njegovih biljnih hormona hrani i obnavlja svaku žlijezdu u endokrinom sustavu, a među njima su gušterača, hipotalamus, hipofiza, pinealna žlijezda, štitnjača i nadbubrežna žlijezda. To je jedan od razloga zašto je sok od celera takvo čudo u osiguravanju ravnoteže u tijelu. Za svakoga tko ima autoimuni poremećaj, ovo je posebno važno jer su endokrini izazovi prisutni kod svih osoba sa takvom dijagnozom. Još jedan koristan biljni hormon u soku od celera jača reproduktivni sustav kod žena i muškaraca. Zbog toga je sok od celera vrlo važno sredstvo za sve koji žele začeti.

Također sadrži jedinstvenu raznolikost vitamina C koji ne zahtijeva metilaciju u jetri da bi ga tijelo moglo koristiti. Ovaj posebni premetilirani vitamin C vrlo je bioraspoloživ i zbog toga može ojačati imunološki sustav za razliku od bilo kojeg drugog vitamina C, zbog čega je toliko ljekovit za svakoga tko ima kroničnu bolest. Vitamin C iz voća i povrća je izuzetno važan, ali jedinstveni oblik vitamina C u celeru, koji je još bioraspoloživiji i koncentriraniji u soku od celera.

Ovo je samo pregršt neotkrivenih ljekovitih koristi koje nudi sok od celera.

Sok od celera najsnažniji je kada ga pijete samog! Iako je sjajno konzumirati druge zelene sokove i dodavati povrće poput špinata, kelja, peršina ili jabuke najbolje piti ih u različito vrijeme. Najbolje je piti čisti sok od celera koji se uzima na prazan želudac! Također, kad ujutro prvo popijete sok od celera, on će ojačati vašu probavni sustav za taj dan.

Ako želite brzo i učinkovito izliječiti i poboljšati svoje zdravlje, slijedite ovu rutinu:

Svakog jutra na prazan želudac popijte otprilike 450g soka od celera. Sok od celera je ljekoviti, a ne kalorični napitak, tako da će vam poslije trebati doručak. Pričekajte najmanje 15 minuta (u idealnom slučaju 30 minuta) nakon što popijete sok od celera prije nego što konzumirate bilo što drugo.

Koristite organski celer kad god je to moguće. Ako koristite konvencionalni celer, obavezno ga dobro operite.

Ako vam se okus soka od čistog celera čini prejakim, možete u sok dodati jedan krastavac ili jednu jabuku. Ovo je sjajna opcija jer se prilagodi okusu. Kako se budete navikavali, nastavite povećavati omjer celera, najveće koristi dolaze kada se sok od celera konzumira sam.

Recept za sok od celera

Običan, svježi sok od celera jedan je od najmoćnijih ljekovitih sokova koji su nam dostupni. Ovaj čisti, zeleni napitak najbolji je način da započnete svoj dan. Učinite ovaj sok dijelom svoje svakodnevne rutine!

Sastojci:

1 stručak celera

Upute:

Isperite celer i procijedite ga kroz sokovnik. Pijte odmah za najbolje rezultate.

Alternativno, celer možete nasjeckati i izblendati dok se ne pretvori u glatku teksturu.

Sok od celera koristan je kod svake kronične bolesti i simptoma. Pomaže u liječenju gotovo 200 simptoma i stanja poput:

Refluks
Akne
Alzheimerova bolest i demencija
Anksioznost
Autoimune bolesti
Nadutost
Tumor
Zatvor
Depresija
Dermatitis
Dijabetes
Suha, ispucala koža
Poremećaji u prehrani
Ekcem
Edemi i oteklina
Problemi s očima
Umor
Žučni kamenci
Glavobolja i migrena
Srčana palpitacija
Visoki krvni tlak
Bol u zglobovima
Lupus
Lymska bolest
ME / CFS (mialgični encefalomijelitis / sindrom kroničnog umora)
Metilacija
Promjene raspoloženja
Multipla skleroza (MS)
Sindrom policističnih jajnika (PCOS)
Psorijaza
Reumatoidni artritis i psorijatični artritis
Rosacea
SIBO (rast bakterija u tankom crijevu)
Upala sinusa
Problemi sa spavanjem
Probleme štitnjače
Poteškoće i utrnulost
Zujanje u ušima
UTI i infekcije mokraćnog mjehura
Vrtoglavica
Vitiligo
Problemi s težinom

Midas Widget

Ostavite komentar