Najiščekivaniji pametni telefon ove godine, HTC 10 predstavljen u Hrvatskoj

htc2

Najiščekivaniji pametni telefon ove godine, HTC 10, danas je predstavljen hrvatskoj javnosti. Po mišljenju mnogih, jedan od najboljih pametnih telefona u 2016, hrvatskim kupcima bit će dostupan kod svih mobilnih operatera – u Hrvatskom Telekomu, Vipnetu i Tele2.

htc

„Tijekom razvoja modela HTC 10 uvažili smo sve kritike i sugestije korisnika, medija i analitičara te smo uvjereni kako smo dizajnirali uređaj koji u potpunosti opravdava našu filozofiju ‘Power of 10’ koja simbolizira najvišu ocjenu za vrhunska postignuća. Posebno nas raduje što još jednom predstavljamo najbolji flagship uređaj na tržištu, koji se izdvaja najboljim performansama, savršenim dizajnom, iznimnim značajkama. HTC s modelom 10 potvrđuje svoju poziciju vodećeg inovatora na tržištu pametnih telefona.“ rekla je Petra Razić, regionalna direktorica HTC-a za regiju Adriatic.

htc3

HTC 10 opremljen je najboljom smartphone kamerom na tržištu. HTC 10 prvi na svijetu na obje kamere donosi optičku stabilizaciju slike, veći otvor blende (f/1,8) te nove, veće senzore, čak 12 milijuna Ultra Pixela nove generacije (1,55 µm po pikselu), brži laserski autofokus na glavnoj kameri te širokokutnu leću i ekransku bljeskalicu na prednjoj UltraSelfie™ kameri. HTC 10 snima izuzetno oštre fotografije visoke razlučivosti i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, bez obzira snima li korisnik s prednjom ili stražnjom kamerom.

Kamera omogućuje fotografiranje u samo 0,6 sekundi, a laserski automatski fokus druge generacije dovoljno je brz i za višestruko fotografiranje (burst mode). Sve postavke su prikladno smještene nadohvat ruke, a način rada Pro i dalje nudi napredne opcije za iskusnije fotografe, uključujući funkcionalnost RAW formata.

Osvojenih 88 bodova na DxOMark testu jedan jeod najboljih rezultata ikad zabilježenih s kamerom pametnog telefona. Na fino ugađanje svakog elementa kamere koja snima vrhunske fotografije i videozapise utrošeni su deseci tisuća sati rada.

Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice, a HTC se pobrinuo da uz flagship telefon već u kutiji isporuče i najbolje Hi-Res certificirane slušalice.

Osim s vrhunskim Hi-Resslušalicama, HTC 10 se isporučuje s punjačem s podrškom za brzo i hladno punjenje.

U suradnji s kompanijom Google, HTC je korisnicima omogućio da sami prilagode HTC 10 svojim potrebama, pa je na telefonu maksimalno smanjen broj predinstaliranih aplikacija koje možda ne trebaju svima.

HTC 10 će kod sva tri mobilna operatera biti dostupan krajem svibnja u sivoj (CarbonGrey) i srebrnoj (GlacierSilver) nijansi.

Sljedeći članak >
Enrique Iglesias u Zagrebu

Ostavite komentar