Najčarobniji romantični vrt Roberta Severa koji je ove sezone nadmašio sebe!

Tjedan mode Bipa FASHION.HR bliži se kraju, a uzbuđenja na pisti ne nedostaje. Petak je obilježila nikad uzbudljivija revija jednog od najdugovječnijih modnih dizajnera u regiji, Roberta Severa. Pod pokroviteljstvom beauty brenda Noelle, Sever je predstavio žensku kolekciju zvučnog naziva „Vasilisa Severova“, a čarobna revija još je jedan pečat uspjeha dizajnera koji je ove sezone nadmašio sebe neočekivanom scenografijom. Publika je ostala bez riječi kad je na samom početku dizajner izašao na pistu i počeo otkrivati ono što je uslijedilo, prekrasan romantičan prikaz Severove nove kolekcije. Iz prvog reda omiljenog su dizajnera pratile brojne poznate osobe: Tatjana Jurić, Ivan Vukušić, Ana Begić Tahiri, Lana Gojak, Jadranka Sloković, Mirna Zidarić, Antonija Stupar Jurkin, Katarina Baban, Arija Rizvić, Jagoda Kumrić, Sara Moser, Martina Stjepanović, Ana Maria Žužul, Tina Walme i mnogi drugi.

Za dramatičan dojam večeri zaslužna je raskošna scena i režija revije u kojoj je sudjelovao i sam dizajner. U središtu piste smjestio se postapokaliptični romantični vrt.

 

View this post on Instagram

 

•VASILISA SEVEROVA• “je povratak prirodi odnosno potpuno stapanje s istom. Tim je riječima Sever ukratko objasnio inspiraciju iza impozantne scenografije koja je oživjela uz pomoć scenografkinje Tajane Čanić. Imerzijom života kakvog poznajemo te veličanstvene prirode, sinoćnji performans poslužio je kao ultimativni simbol današnjeg vremena. Za Severa, to je postapokaliptična romantična scena.” piše @fashionhr Najljepše je stvarati sa ljudima kada je vizija ista a zagrljajima pričamo umjesto riječi- a tako sam se osjećao u ovom uskustvu sa Tajanom @leprase Da bi naša priča bila raskošna kao kakva barokna slika pomogao nam je @iris.mbm.vrtnicentar koji su nam velikim izborom biljaka omogučili da se prepustimo fantaziji. #bipafashionhr #fashionhr #robertseverdesign #nature #baroque #fashionshow #stage #neobaroque #postapocalyptic

A post shared by ROBERT SEVER (@robertseverofficial) on

Vođen idejom da moramo probuditi, u modernom životu, izgubljen odnos s prirodom, Sever je manekenke smjestio u rajski vrt koji ih je zarobio u romantičnoj iluziji. Ovo scensko uprizorenje osmislio je dizajner u suradnji s Tajanom Čanić, koja se bavi kreiranjem scenskih rješenja, a koja je uz raskošne biljke i cvijeće u scenografiji na pisti koristila i antikni namještaj. Odabir biljaka definirao je poveznicu s kolekcijom „Vasilisa Severova“ koja evocira duh kasne jeseni u Rusiji te je tako breza česta biljka u ruskim šumama i romanima jedna od ključnih na pisti. Poznat po svom suvremenom i chic izričaju, Robert Sever je u kolekciji „Vasilisa Severova” pokazao svoju viziju žene koja promišlja izvan okvira. Do krajnjih granica profinjena, ležerna i ženstvena kolekcija s puno ručne dorade osvojila je publiku. Majstorska posvećenost i sofisticiranost predstavljeni su u svakom šavu Severove kolekcije, koja je doživljena kao apsolutno neodoljiva u hladnim zimskim danima.

Ručno plisiranje, oslikavanje i vez detalji su koji su novu kolekciju Roberta Severa učinili jedinstvenom i njegovom dizajnu prepoznatljivom. Ove sezone haljine, suknje i veste dolaze u toplim bojama jeseni te su izrađene od najfinijih materijala poput vunenog štofa, čipke, damasta, viskoze, svile i tila, dok su kaputi raskošne izvedenice načinjene od brokata. Kaputi su i inače Severova jaka nit vodilja – oni moraju biti bogati, luksuzni i ekstravagantni, pravi must have sezone. Osim kaputa, u novoj kolekciji dominira toplo pletivo, na kojem su sada  prisutni i ručno vezeni detalji te industrijska obrada.Zajednički nazivnik prikazanoj reviji je suvremena, nosiva odjeća koju krase motivi s povijesnom referencom.

Nakon Severove romantike na pisti, slijedi velika završnica Bipa FASHION.HR-a koja donosi uzbudljive revije brandova: Branka Donassy, Spirit by T.B., Marina design, Twins i BiteMyStyle by Zoran Aragović.

Midas Widget

Ostavite komentar