Najbolji trikovi za šminkanje očiju kako biste postigli svježiji i mlađi izgled!

Koža oko očiju s vremenom se mjenja, ali to nije razlog da se prestanete šminkati! Poslušajte savjete profesionalaca kako se najbolje našminkati u zrelim godinama.

Koža se vremenom mijenja, što znači da je potrebno promijeniti rutinu šminkanja kako bi se prilagodila njenim potrebama. Koža oko očiju može biti posebno izazovna s obzirom na to da je sklona finijim linijama i borama, pa donosimo savjete stručnjaka kako se najbolje našminkati u zrelim godinama.

1. Hidratizirajte i hranite područje oko očiju!

Dobra šminka počinje dobrom njegom kože’, kaže vizažistica Mandie Brice. Zdrava i hidrirana koža ključan je korak u optimalnom nanošenju šminke, posebice kako koža stari, treba joj više vlage. Nanesite hidratantnu kremu na kapke i ispod očiju prije šminkanja. Za noć Brice preporučuje balzam za oči od dr. Hauschka (27,94 dolara, Amazon), ‘Toliko je gust , kremast i hidratantan! ‘

2. Dajte svojim sjenilima postojanu snagu 

Nanošenje primera na vjeđe koristan je trik koji pomaže sjenilu da se održi postojano cijeli dan. Priprema za sjenilo pruža dodatnu sigurnost da će vaša sjenila ostati na mjestu; isprobajte originalni puder sjenila Urban Decay (24 USD, Sephora) koji je kultni klasik među ljubiteljima šminke.

3. Izbjegavajte puderaste teksture 

Brice sugerira mat sjenilo za završnu obradu, jer blistava i svjetlucava sjenila imaji tendenciju da stvaraju fine linije te naglašavaju bore. Umjesto puderastih sjenila, birajte krem ​​sjenila i sjenila u sticku. Dobra kremasta sjena hidratiziraju kožu i mogu se također još bolje uklopiti, kaže Brice i preporučuje Bob-Brown Long-Wear Cream Shadow Stick (30 USD, Sephora) kako biste postigli najbolji look i dobili najbolje od sjenila. A kad je u pitanju nijansa? ‘Mislim da ne bi trebala postojati nikakva pravila kada su u pitanju nijanse,’ kaže Trizzino. ‘Ali nude nijanse, nježne boje ruže i blijedo rumenilo tradicionalno su najukusnije boje i mogu pomoći očima da izgledaju svježije i svjetlije.’ Ističe Trizzino, rekavši da zrelije žene imaju koristi od neutralnih tonova kako bi izbjegle isticanje bora.

4. Neka oči izgledaju budnije 

Čak i vaš eyeliner i maskara mogu imati koristi od ovih promjenaJ. Ipak oni daju cijelom make-upu final touch. Trizzino kaže da je 24-satni eyeliner najbolja opcija kako ne bi došlo do preslikavanja na gornji dio kapaka. Za mekši izgled, kremasta olovka izgleda sjajno; za malo više drame, dobro će doći tekući eyeliner. ‘Konačno, dobra maskara promijenit će vaš život … i vaše oči’, kaže Trizzino. Ona preporučuje formulu otpornu na mrlje i maskaru koja može uviti trepavice što će pomoći da vaše oči izgledaju veće i otvorenije.

 

Midas Widget

Ostavite komentar