NAJBOLJI BEAUTY RITUALI PRIJE SPAVANJA

Svaka žena kojoj je bitno izgledati njegovano i zdravo zna koliku ulogu u tome igraju rituali prije spavanja. U određenim godinama nije više dovoljno samo oprati zube i staviti hidratantnu kremu. Pitali smo žene svih generacija da podjele s nama najbolje beauty rituale prije spavanja i evo što su nam rekle.

Oprezno sa šminkom

Make up služi da naglasi našu prirodnu ljepotu, a ne da kamuflira ono što zaista jesmo. Nekada će više koristi donijeti malo kreme u boji i maskare nego nanošenje slojeva i slojeva pudera zbog kojega koža ne diše. Dugoročno radimo štetu i potrebno je to osvjestiti. Ako vam je koža lica puna nepravilnosti zbog kojih mislite da svakodnevno morate nanositi teške pudere, radije posjetite kvalitetnog dermatologa i saznajte što možete učiniti da se simptomi smanje, a lice postane čišće.

Bitno je odabrati kvalitetnu kozmetiku, a u današnje vrijeme testera, gotovo sve možete isprobati prije kupnje i tako biti sigurni da za sebe kupujete najbolje. Ne moramo ni naglašavati koliko je bitno da šminku skinete prije spavanja, a po mogućnosti i odmah po dolasku kući ukoliko vam ne treba ostatak dana.

Nemiran san šteti vašem organizmu i koži

Za čisti ten ponekad nije dovoljno samo kozmetika koju koristite, koliko god kvalitetna bila. Ako imate nemiran san ili ste pod velikim stresom, to će se vidjeti i na vašem licu. Za ljepši san probajte koristiti svilenu jastučnicu a oko jastuka kapnite nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Prostorija neka bude dobro prozračena, a posteljina uvijek čista. Prije spavanja popijte čašu vode ili biljnog čaja, a 2 sata prije probajte ne jesti ništa ili nešto vrlo lagano poput salate, voća ili tosta.

Kreme, kremice

Prije spavanja preporučuje se tretirati cijelo tijelo prilagođenim kremama. Većina žena fokusira se samo na kožu lica dok ostale dijelove zanemaruje. Uložite u kvalitetnu kremu za ruke, primjerice one od marke L’occitane i ruke će vam uvijek biti baršunaste. Kada mažete lice, prođite i po vratu i zatiljku i to ravnim linijama prema smjeru brade kako biste smanjili nastajanje sitnih bora. Ukoliko imate grube laktove kupite u ljekarnama Bepanten mast, namažite je na laktove i zamotajte u prozirnu foliju preko noći. Isto vrijedi i za grube pete. Već kroz nekoliko dana vidjet ćete kako vam koža postaje mekana i svilenkasta.

Kakvi idete na spavanje, takvi se i budite

Ne zanemarujte svoje emocije, posebice one prije spavanja. Na kraju dana svi mi namjerno ili nenamjerno rezimiramo dnevne događaje, donosimo zaključke i analize. Ako vam dan nije bio ugodan, potrebno je napraviti odmak, osvjestiti da je sutra novi dan i prilika za novi početak te krenuti na počinak s pozitivnim mislima i bez opterećenja. Zapamtite, kako uvečer liježete, takvog se raspoloženja ujutro budite i sve nosite u novi dan pred sobom. Vi birate kakav će taj dan biti.

Maja Kos

Ostavite komentar