Na FOX Crime kanalu – nova serija ‘Houdini i Doyle’

„Houdini i Doyle“

Premijera nove serije počinje s emitiranjem 13. studenoga u 22:00h na kanalu FOX Crime, bazirana je na stvarnom prijateljstvu dvojice velikanaHarry Houdinija, majstora čarobnjaka i iluzionista, i Sir Arthura Conana Doylea, tvorca najpoznatijeg detektiva na svijetu i ljubitelja neobičnih stvari i pojava. U stvarnom životu spojila ih je ljubav spram natprirodnog, međutim Doyle je bio uvjeren da su Houdinijevi čarobni trikovi zapravo natprirodne moći, što je u konačnici dovelo da raskida njihovog prijateljstva.

Radnja serije odvija se u Londonu na početku 20. stoljeća, točnije 1901. godine, nedugo nakon što je Arthure Doyle (Stephen Mangan) objavio knjigu „The Great Boer War“. Ulice su preplavljene misterioznim ubojstvima i dvojica velikana nevoljko udružuju snage kako bi pomogli u rješavanju slučajeva. Perspektivu koju je Doyle imao prilikom formiranja lika Sherlocka Holmesa oslanjajući se na analitički razum i objektivno zaključivanje, potpuno je nestala i slavni autor se okrenuo spiritualizmu i vjeri u nadnaravno. S druge strane, cinični skeptik i ateist Houdini (Michael Weston) jednostavno ne može prihvatiti spiritualističke argumente kao činjenice, što jako često stvara tenzije između novopečenih partnera.

Dijametralno suprotna uvjerenja i beskrajne debate o prirodnom i natprirodnom, često dovode do ludila njihovu partnericu– neustrašivu Adelaide Stratton (Rebecca Liddiard), prvu ženu u redovima Scotland Yarda.

U glavnim ulogama: Michael Weston kao Harry Houdini , Stephen Mangan kao Arthur Conan Doyle, Rebecca Liddiard kao Adelaide Stratton

M.Z.

Ostavite komentar