MONUMENT, POSLJEDNJA KOLEKCIJA NENADA SOVILJA DOBILA JE SVOJU KAMPANJU

Kolekcija predstavljena prije tri tjedna  u zagrebačkom hotelu Esplanade dobila je svoj vizualni identitet u vidu kampanje koju potpisuje fotograf Mladen Šarić.

Čitava kampanja zamišljena je kao suprotstavljanje muške i ženske energije: muškarca kao  dominantne uloge u našem patrijarhalnom društvu i žene koja je delikatna i krhka na prvu  ali ustvari snažna, kompleksna i slojevita te zapravo dominantna i jaka.

Suprotstavljanje muške i ženske energije u kampanji je najsnažniji primjer kontrasta i suprotnosti kojima se Nenad bavi u novoj kolekciji. Kroz Monument nam dizajner priča intimnu priču o svom gradu i bavi se vlastitim unutarnjim suprostavljanjima koja su nam svima zajednička, a u konačnici čine ljudski karakter. Tako suprostavlja zlato koje predstavlja Sunce i srebro koje predstavlja mjesec, nudi savršenu simetriju i geometriju kao odgovor na kaos, spiritualnost kao kontrast egu i u konačnici muškarca i ženu koje vidimo na fotografijama.

Glavnu ulogu na fotografijama ima Julija Nydal, već dugo jedna od naših najpoznatijih i najuspješnijih manekenki. Julija je posebno za ovu prigodu doletjela iz New Yorka gdje trenutno živi i radi i u potpunosti  se odrekla svog honorara u ime zaklade ENDALZ koja se bavi potporom za oboljele i istraživanjem Alzheimerove bolesti.

To  je tek drugi put nakon Ivone Bevande da na kampanji nije samo nakit već i Sovilj žena.

“Posebno sam ponosan da je Julija pristala snimiti kampanju za Monument. Ona je jedna od najljepših žena koju poznajem, dugogodišnji smo prijatelji i stalno smo nešto planirali raditi zajedno međutim nije bilo lako uskladiti rasporede jer živimo na različitim kontinentima. Jako ju poštujem i volim i drago mi je da je Julija dio mog Monumenta.”

MONUMENT
Foto: Mladen Šarić
Modeli: Julija Nydal i Juraj Krušlin
Styling: Ana Nikačević
Make up: Saša Joković, asistent: Marko Tolić
Kosa: Milena Maršić/ Glamour

 

Midas Widget

Ostavite komentar