Mogu li se kilogrami istopiti brže vježbanjem na prazan stomak?

Je li vam ikad netko predložio da vježbate na prazan stomak? Kardio vježbe prije jela, vruća je tema u svijetu fitnessa i prehrane. Saznajte sve o prednostima i nedostacima brzih kardioloških vježbi prije jela.

Kao i mnogi zdravstveni trendovi, kardio vježbe prije jela imaju svoje obožavatelje i skeptike. Neki se čak zaklinju da je to brz i učinkovit način gubitka masnoće, dok drugi vjeruju da je to gubljenje vremena i energije. Evo što stručnjaci kažu!

1. Brzi kardio mogao bi vam pomoći sagorjeti više masti

Trčanje ili sobni bicikl za kardio vježbe prije jela popularni su u krugovima za mršavljenje i fitness. Mogućnost sagorijevanja više masti često je glavni motivator. Ali kako to funkcionira?

Pouzdani izvori sugeriraju da vježbanje ujutro nakon 8 do 12 sati posta tijekom spavanja može omogućiti da sagorite i do 20 posto više masti. Međutim, postoje i studije koje pokazuju da se to ne odnosi na ukupni gubitak masti.

2. Jelo prije kardio vježbanja je neophodno ako pokušavate dodati mišićnu masu

Ali znajte da postoji razlika između dodavanja mišićne mase i očuvanja mišićne mase. Sve dok jedete adekvatne bjelančevine i nastavite koristiti mišiće, istraživanja zaključuju da je mišićna masa prilično dobro zaštićena, čak i u ukupnom deficitu kalorija.

To je zato što, kada vaše tijelo traži gorivo, aminokiseline nisu toliko poželjne koliko pohranjeni ugljikohidrati i masti. Međutim, opskrba brzom energijom je ograničena, a predugo treniranje tijekom gladovanja može dovesti do toga da vam ponestane energije i može doći do smanjenja mišića.

3. Aktivnosti koje zahtijevaju snagu i brzinu trebaju se obavljati s punim želucem

Ako planirate raditi aktivnosti koje zahtijevaju visoku razinu snage ili brzine, razmislite o prehrani prije izvođenja ovih vježbi, rekao je David Chesworth, osobni trener s ACSM certifikatom.

Chesworth objašnjava kako je glukoza, koja je najbrži oblik energije, optimalni izvor goriva za aktivnosti snage i brzine. ‘Ukoliko smo gladni, organizam obično nema optimalne resurse za ovu vrstu vježbanja’ kaže Chesworth. Stoga, ako vam je cilj da postanete brzi i snažni, preporučuje da trenirate nakon što pojedete.

4. Ako imate određene zdravstvene poteškoće ne preskačite jelo

Da biste radili kardio vježbe prije jela, morate biti izvrsnog zdravlja. U suprotnom, možete doći do vrtoglavice zbog niskog krvnog tlaka ili niskog šećera u krvi što bi moglo povećati rizik od ozljeda.

Brzi savjeti za brzi kardio

Ako se odlučite isprobati kardio prije jela, slijedite sljedeća pravila:

• Ne prelazite 60 minuta kardio vježbanja bez jela.
• Odaberite vježbanje s umjerenim do niskim intenzitetom.
• Ubrzani kardio uključuje pitku vodu zato se pobrinite da ostanete hidrirani.
• Imajte na umu da cjelokupni stil života, posebno prehrana, igra veću ulogu u debljanju ili gubitku kilograma od vježbanja.

Slušajte svoje tijelo i činite ono što vam najviše odgovara. Ako imate pitanja o tome trebate li raditi brzi kardio ili ne, razmislite o savjetovanju s dijetetičarom, osobnim trenerom ili liječnikom.

Photo: Nardia Boodoo

 

View this post on Instagram

 

Throw back ❤️ #nardiaboodoo #ballerina #love #pointeshoes #ballet #dc #washingtondc

A post shared by Nardia Boodoo (@narstarr) on

 

View this post on Instagram

 

Throw back ❤️ #nardiaboodoo #ballerina #love #pointeshoes #ballet #dc #washingtondc

A post shared by Nardia Boodoo (@narstarr) on

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar