Mixa cold cream – nova linija protiv 5 znakova neugode suhe i osjetljive kože

Mixa, stručnjak za osjetljivu kožu, predstavlja svoju prvu liniju proizvoda obogaćenu Cold kremom koja uklanja znakove neugode suhe i osjetljive kože.

Oduvijek upotrebljavana u farmaciji i preporučivana od strane dermatologa, Cold krema sastojak je koji nastaje miješanjem vode, voska i masne tvari.

Za svoju liniju hidratantne umirujuće njege koja koži pruža osjećaj ugode, Mixa je prilagodila ovaj farmaceutski spoj spajajući pčelinji vosak sa shea maslacem. Tako je nastala esencijalna formula Mixa za njegovanu i zaštićenu kožu.

mixa

Cold krema predstavlja jednu od najstarijih farmaceutskih formulacija koju je osmislio upravo Galen koji se smatra osnivačem farmacije još u davnom II. stoljeću. Od tada se razvija u skladu s povijesnim i tehnološkim napretkom civilizacije. U starom Rimu dame su je upotrebljavale za uklanjanje vrlo teške šminke koja je u to vrijeme sadržala tragove metala te kako bi umirile nadraženu kožu. U skorijoj prošlosti, početkom XIX. stoljeća, Cold krema promovira se u obliku „zaštitne dnevne kreme koja zadržava vanjske nečistoće na površini koje se zbog toga lakše uklanjanju krpicom”. Razvojem industrijske proizvodnje kozmetike, Cold krema, osim u kremama i proizvodima za čišćenje lica, ubrzo se počela nalaziti i u ruževima za usne, puderima i ostaloj dekorativnoj kozmetici te je postala sastavi dio luksuznih kozmetičkih tretmana.

Tajna Cold kreme je jednostavna emulzija visoke koncentracije raznih ulja, voskova i vode. Od vrste „ulja” i dodataka u „vodi”, ova emulzija ulja i vode dobiva dodatna hidratantna svojstva – dobro poznata dermatolozima u liječenju raznih stanja kože povezanih s izraženom suhoćom.

Kako djeluje cold krema i hladi li zaista?

Osnovni mehanizam djelovanja ove emulzije jest da djeluje emolijentno, tj. u isto vrijeme zaštitno i hidratizirajuće zahvaljujući svojoj uljnoj komponenti. Ipak, upravo o vodenoj fazi Cold kreme koja isparava neposredno nakon nanošenja ovisi djelovanje na kožu. Učinak hlađenja po kojem je prvobitno dobila ime – cold cream (engl.) –zapravo je osjećaj na koži koji nastaje isparavanjem tekućine s površine kože kod ranijih formulacija Cold kreme, ali se subjektivno ne doživljava kao pravo hlađenje već se opisuje kao da „krema djeluje“ i „osjećaj da je koža upija“. Sama Cold krema nije hladna, a nije ni sezonski proizvod za hladno vrijeme.

Namijenjena je svakoj koži kojoj je potrebna dodatna hidratantna njega! Cold krema pogodna je za kožu beba i male djece, mladih te odraslih uključujući i osjetljivu suhu kožu lica i tijela.

Liniju Mixa cold cream za njegu lica i tijela cijele obitelji čine:

Mixa krema za lice Cold Cream – svakodnevna hidratantna njega koja umiruje 5 znakova neugode suhe kože, informativna cijena iznosi 69,90 kn

Mixa mlijeko za tijelo Cold Cream – intenzivno hrani kožu, štiti je, ublažava svrbež i zatezanje karakteristično za jako suhu kožu, informativna cijena iznosi 44,90 kn

Mixa krema za ruke Cold Cream – za meku i umirenu kožu ruku, bez masnih tragova, informativna cijena iznosi 20,90 kn

Mixa Baby krema za kupanje za bebe Cold Cream –  prilagođena specifičnim potrebama bebine kože. Ph neutralna. Nježno čisti i umiruje kožu štiteći od negativnog utjecaja tvrde vode. Preporučuje se i za odrasle sa suhom, osjetljivom kožom koja je sklona nadraživanju, informativna cijena iznosi 23,90 kn

Mixa Baby višenamjenska krema za bebe Cold Cream 100ml – obogaćena cold kremom, mješavinom aktivnih sastojaka inspiriranih farmacijom koja njeguje, štiti  i umiruje pet znakova neugodnosti na bebinoj koži. Posebno je osmišljena da bi umanjila rizik od alergija i poštivala osjetljivu kožu beba, informativna cijena iznosi 27,90 kn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar