Mistika Los Angelesa ….Hotel Artemis

Jodie Foster kakvu još niste vidjeli do sada!

Global Road Entertainment i The Ink Factory predstavljaju u suradnji s 127 Wall

Produkcija Marc Platt/Ink Factory film Drewa Pearcea

Srijeda je navečer 2028. godine, a ulice u centru Los Angelesa su neprohodne.

Treću noć najstrašnije pobune u povijesti L.A., privatizirana policija mlati plave ratno obojene prosvjednike čiji je jedini zahtjev čista voda.

Usred ovog kaosa, četvorica muškaraca s maskama lubanje nalaze se usred neuspjele pljačke banke. Sherman Atkins (STERLING K. BROWN, “This Is Us”) vodi svog brata Leva Atkinsa (BRIAN TREE HENRY, “Atlanta”) i njihova dva pomagača iz banke pravo u vatrenu borbu s policajcima. Ozlijeđen i bez druge mogućnosti, Sherman ih vodi do njihove jedine nade za spas … HOTELA ARTEMIS.

Art deco građevina na 13 katova odavno je prestala privlačiti putnike, no zahvaljujući mafijašu iz Malibua, Wolfkingu to je ekskluzivna Hitna služba namijenjena isključivo jednoj skupini – kriminalcima. Dugovi se plaćaju unaprijed i moraju se poštivati sva kućna pravila.

Ovo mjesto već 22 godine vodi medicinska sestra koju svi zovu Sestra (oskarovka JODIE FOSTER) uz pomoć odanog Everesta (DAVE BAUTISTA, Guardians of the Galaxy). Sestra je moderna iscjeliteljica koja je dorasla svemu osim vanjskom svijetu.

Za DREWA PEARCEA, koji je do sada bio poznat kao scenarist (Iron Man 3), HOTEL ARTEMIS je filmski redateljski prvijenac. Njegovu viziju podržava skupina uglednih veterana produkcije: MARC PLATT (La La Land), STEPHEN CORNWELL (“The Night Manager”), ADAM SIEGEL (Drive) i SIMON CORNWELL (“The Night Manager”). JEFFREY STOTT (Shot Caller) je izvršni producent uz Pearcea.

Pearceov tim iza kamera čine snimatelj CHUNG- HOON CHUNG (The Handmaiden), scenograf RAMSEY AVERY (10 Cloverfield Lane), kostimografkinja LISA LOVAAS (Transformers: The Last Knight) i montažeri GARDNER GOULD (Don’t Breathe) i PAUL ZUCKER (Trainwreck).

Jodie Foster se sviđa osjećaj koji Pearce izaziva. „Film budi nostalgiju prema Los Angelesu koju dijelim s Drewom. Film s ljubavlju opisuje ovaj grad kao grad prilika, bezakonja i bogate filmske povijesti. Vidjet ćete Los Angeles iz potpuno drugačije perspektive.“

Bez obzira na situacije u kojima se nalaze, kriminalci u ovom filmu imaju nešto zajedničko. Brown kaže: „Moramo ući, pobjeći od policije i potom izaći.“

Ova napeta priča odvija se tijekom jedne noći, no Pearce se nije žurio prilikom stvaranja priče. Želio je to bude spoj kriminalističkog filma i SF-a koji će biti vizualno snažan i dočarati grad u kojem živi – Los Angeles.

Povratak u budućnost

Nadahnuće za film Hotel Artemis došao je iz prošlosti u obliku opskurnog kantautora Elysea Weinberga i taj zvuk kasnih šezdesetih u Kaliforniji provlači se kroz priču i glazbu filma.

Pearce kaže da je to važno jer je to glazba iz sretnijih vremena u životu Sestre. Ona joj daje osjećaj sigurnosti baš kao i sam Artemis.

Za oblikovanje zvuka za film Hotel Artemis, Pearce je angažirao hvaljenog skladatelja Cliffa Martineza za kojeg je znao da će unijeti snagu i modernizam – dinamičnu protutežu bogatoj nostalgiji glazbe koju sluša Sestra.

Dobar dan, kako vam mogu pomoći?

Sestra je vrlo proturječan lik. Snažna, ali bojažljiva, pomaže drugima, a sebe liječi na nezdrave načine. Unatoč tome, ili možda zbog toga, sva je posvećena svom poslu.

„Ona je suosjećajna, ali ne trpi gluposti. Najbolja vrsta medicinske sestre“, kaže medicinska savjetnica Sanborn.

Sestra se može suočiti sa svime osim sa svojom bolnom prošlošću. Kao šefica Hotela Artemis, ona živi u apartmanu Los Angeles. Njezino pravo ime je Jean Thomas, no već godinama je nitko nije zvao imenom.

Foster je uživala glumeći stariji lik. „Zabavno je glumiti sitnu, sijedu, energičnu ženu koja ima pravila koja provodi, ali i napade panike zbog kojih nije izašla van već godinama. Ona je zatvorenica vlastite tuge.“

Film će se moći pogledati

Film HOTEL ARTEMIS, u distribuciji Blitza, u kina stiže 5. srpnja 2018. godine. Film se može pogledati u svim CineStar kinima.

A.M.

 

Ostavite komentar