Masaža aromaterapijom oslobađa vas stresa

ivanaKako odmiče siječanj sve se manje osoba pridržava svojih novogodišnjih odluka. Žongliranje posla, djece, muža, kućanskih poslova, kava s prijateljicama i brdo drugih obaveza koje svakodnevno čekaju da ih ispunimo zna biti izrazito naporno. Stres se brzo nakuplja i počinje se odražavati na tijelu. Ukočenost vrata, bolovi u leđima i umor, samo su neki od pokazatelja kako je krajnje vrijeme da se nagradite tretmanom aromaterapijske masaže tijela.

U aromaterapijskoj masaži koriste se preparati koji sadrže visoku koncentraciju biljnih ulja dobivenu destilacijom ili tještenjem, a znana sunam i kao esencijalna ili eterična ulja. Posebnost korištenja esencijalnih ulja prilikom masaže su mnogobrojna. Ulje se brzo apsorbira u tijelo, a zahvaljujući udisanju ugodnih mirisa koji imaju terapijski učinak, mozak tijelu šalje poruku da se opusti. Istovremeno se reguliraju otkucaji srca, krvni tlak, ritam disanja, potiče se probava, a stres se značajno smanjuje svake minute tretmana aromaterapije.

Odabir ulja koje će djelovati blagotvorno na zdravlje ovisi o osobnim preferencijama. Ukoliko tražite nešto što će vas opustiti, preporučam ulje lavande, jojobe ili geranije. Ulje eukaliptusa ili naranče će najbrže otkloniti napetost iz vaših umornih leđa. Moji osobni favoriti su ulja koja podižu energiju, čine vas poletnima i dobro raspoloženima – a to su ulje ruže, ružmarina i jasmina.

Koje god ulje odaberete, zahvaljujući aromamasaži ćete ponovo biti svježi i fleksibilniji, a olakšat će se i tegobe poput nesanice, migrene te PMS-a. Osluškujte svoje tijelo i ne zaboravite i brinuti o sebi i svom zdravlju.

massage

Ivana Paić-Karega

Midas Widget

Ostavite komentar