Martimex predstavlja novi parfemski brend Maison Francis Kurkdjian koji dolazi iz srca Pariza

mk

Najnovija kreacija koja je stigla i svoje mjesto našla na polici Martimexa je Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 

Francis Kurkdjian jedan je od najdarovitijih kreatora izvanrednih mirisa u suvremenom svijetu. Svoje mirise kreira kao protu-težu legendarnim mirisima, želeći stvoriti nešto uistinu jedinstveno.

Francuz prijeklom iz Armenije, s 25 godina stvara svoj prvi parfem, La Male, za Jean Paul Gaultier. Od tada, stvorio je desetke mirisa za svijet mode, ljepote i luksuza -Escada Lily Chic (2000.), Giorgio Armani Armani Mania (2002.), Christian Dior Cologne Blanche (2004.), Guerlain Rose Barbare (2005.), liniju MDCI parfema- Rose de Siwa i Promesse de l’Aube (2006.), F by Ferragamo (2006), Narciso Rodriguez For Him (2007), Elie Saab i dr.

Parfemska kuća Kurkdjian osnovana je 2009. godine, otvorenjem parfumerije u rujnu 2009. na adresi 5 rue d’Alger u Parizu. Uređenje prostora parfumerije inspirirano je natkrivenim prolazima i galerijama starog Pariza.

U Martimexu u Zagrebu možete pronaći njegove najpoznatije kreacije (uz limitirane edicije i mirise za prostor) kao što su unikatni APOM čije je ime skraćenica od A Piece Of Me, A La Rose cvjetni buket na bazi ruže i božura, čarobnu kombinaciju ruže i pačulija u Lumiere Noire, vodenastu rapsodiju Acqua Universalis ili moderne klasike Pluriel Masculin i Féminin.

Svake godine, parfemska kuća Francis Kurkdjian lansira limitiranu ediciju. Krajem 2015.  lansirala je Baccarat Rouge 540, miris koji slavi 250. godina postojanja ikonske tvornice kristala “Baccarat”.

mfk

Snažan i karakteran, sam naziv priziva preobrazbu jasnog kristala pomiješanog s 24-karatnim zlatnim prahom i postupno dovedenog do fuzije na 540 stupnjeva, za uzbudljivo, užaren crveni izgled.

Parfem je svijetao i sofisticiran. Parfumer, Francis Kurkdjian, želio je stvoriti miris koji se na koži stapa kao topli, kremasti amber i cvjetno-drvenasti povjetarac.

Miris predstavlja poetsku alkemiju intenzivnih, gustih i svijetlih tonova u kojem se nalazi 24% esencijalnih ulja.

Mirisna piramida odiše drvenastim, cvjetnim i amberastim tonovima.

Gornje note : Jasmin, Šafran, Crvena naranča, Citrusi

Srednje note: Lavanda, Smilje, Molekula Hedione

Baza: Cedar, Mahovina, Hrast, Ambergris

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540  dostupan je ekskluzivno u Martimexu (Trg bana J. Jelačića 11 i Vlaška 70b) po cijeni od 1462kn (70 ml).

Midas

Ostavite komentar