Mamma Mia! u Komediji

Priredio: Damir Demonja

Konačno! Nakon njujorškog Broadwaya i londonskog West Enda, nakon brojnih izvedbi u svijetu i 52 milijuna oduševljenih gledatelja, najpoznatiji mjuzikl današnjice Mamma Mia! gledat ćemo u Zagrebu, na Kaptolu, u Komediji, na hrvatskom jeziku!mama
Velike hitove planetarno popularne pop-grupe ABBA na domaćim daskama izvodit će posebno odabrane glazbene snage predvođene redateljskom palicom Igora Barberića uz orkestar kojim će ravnati Dinko Appelt. Visoko je postavljena ljestvica odabira glavnih uloga te su glumci i suradnici kazališta Komedija prošli strogu i napornu audiciju kako bi sve u konačnici zvučalo prema standardima licence originalnog mjuzikla. Prva je na redu prilagodbi bila prijevod s izvornog engleskog na hrvatski jezik koji je prilagodio Dražen Bratulić.

U skladu s pravilima licence pripremao se dizajn pozornice koji potpisuje Dinka Jeričević te kostima koje je osmislila Mirjana Zagorec. Svaki detalj morali su odobriti nositelji originalnih prava, a posebno se vodilo računa o kvaliteti izvedbe glazbenih hitova. Autori hrvatske izvedbe popularnog mjuzikla odlučili su neke od glavnih vokalno-plesnih uloga povjeriti Vandi Winter, Danijeli Pintarić, Luki Nižetiću, Renati Sabljak, Damiru Kedži, Đaniju Stipaničevu, Mili Elegović, Ervinu Baučiću te cijelom nizu vrlo strogo provjerenih kvalitetnih pjevača i plesača.

Benny Andersson i Björn Ulvaeus, bivši članovi grupe ABBA, zaslužni su za ovoliki uspjeh mjuzikla, filma i same glazbe. Originalni scenarij potpisuje Catherine Johnson, britanska dramaturginja koja je zaslužna i za scenarij filma Mamma Mia!. Isti se danas smatra jednim od najuspješnijih britanskih hit-filmova, a prodaja DVD-a premašila je sva očekivanja producenata.

Radnja filma i mjuzikla podudaraju se i prate kćer koja uoči svog vjenčanja započinje potragu želeći otkriti identitet svojega oca što je dovodi do tri muškaraca iz majčine prošlosti. U mjuziklu se izvode najveći svjetski hitovi ABBA-e kao što su ‘Super Trouper’, ‘Dancing Queen’, ‘Thank You For The Music’, ‘The Winner Takes It All’, ‘SOS’ i drugi, a tko je na kraju otac morat ćete otkriti sami posjetom jednoj od izvedbi mjuzikla.

Midas Widget

Sljedeći članak >
SCHENGENFEST 2015!

Ostavite komentar