Male tajne savršenog makeup-a

Ponekad nam se čini da je savršen make up teško postići, pa često odustajemo ili pretjeramo. Ipak, male tajne kriju se u minimalizmu, dobro nam poznata uzrečica :“Manje je više“, te kvalitetnim aplikatorima i kvalitetnoj kozmetici.

Podloga – prije nanošenja podloge bitno je dobro očistiti lice te nanijeti hidratantnu kremu. Pripazite na boju podloge, ona ne bi smjela biti pre tamna. Bolje je odabrati nijansu do dvije svjetliju. Na taj način nećete izgledati kao da imate masku na licu.

Konture – iako je trenutno jako popularno, nemojte pretjerivati. Crte kontura trebale bi se tek nazirati. U suprotnom, mogli biste izgledati smiješno.

Nepravilnosti – podočnjaci, prištići i slične nepravilnosti prekrivajte korektorom. I on u pravilu treba biti nijansu do dvije svjetliji. Također, ne pretjerujte. Korektorom prekrijte nepravilnost i jako malen dio oko toga kako bi vaš look bio što prirodniji.

Nijanse – kod nanošenja sjenila odaberite nekoliko nijansi. Svjetliju i naravno tamniju. Pravilo nanošenja sjenila je jednostavno. Tamnije nijanse idu na vanjski dio kapka dok svjetlije na unutarnji dio. Također, prijelaz iz jedne nijanse u drugu trebao bi se lijepo stopiti, ne bi smjelo biti oštrih prijelaza.  Za to će vam poslužiti kvalitetne četkice i aplikatori.

Maskara – za start potrebno je odabrati maskaru koja vam najviše odgovara. Kao i sa ostatkom lica, ni ovdje nemojte pretjerivati. Previše maskare slijepit će trepavice, na njima će se stvoriti grudice te će one izgledati neugledno i ružno. Zlatno pravilo, 2+1. Dva sloja maskare nanesite na gornji, a jedan sloj na donji kapak. Pogled će biti prirodan, a oči lijepo naglašene.

Za kraj ako želite možete nanijeti fiksator šminke kako bi učvrstili vaš make up.

Ana-Marija Karakaš

Midas Widget

Ostavite komentar