Mala rješenja za dan bez kućanskih poslova!

I sami znamo da je kućanske poslove gotovo nemoguće izbjeći, no postoje mala rješenja da ih napravite brže ili čak izbjegnete, a ostatak dana provedete radeći ono što volite.

Nenajavljeni gosti

Svi znamo da dolaze baš onda kada nam je kuća u totalnom kaosu. Bitno je da se koncentrirate na vidljive površine. Prostor prozračite i upotrijebite osvježivač zraka. Mirisi citrusa neka budu dio vašeg kućanstva jer će oni uvijek najbolje odraditi svoj posao. Mirise iz tepiha najbolje ćete riješiti sodom bikarbonom. Posipajte je po tepihu, ostavite par minuta i usisajte.

Kako bi i ubuduće čišćenje obavili što prije, bitno je napraviti neki plan rada. U prvi plan stavite površine koje se najbrže zaprljaju. Wc, lavabo, sudoper…pošpricajte ih sredstvom i ostavite par minuta. Za to vrijeme obavite nešto drugo, poput punjenja perilice ili veš-mašine, a zatim površine samo prebrišite. Odvojite li svaki dan samo deset minuta na čišćenje, na ovaj način stan ili kuća bit će vam uvijek čisti.

Prljavo rublje

Ulaganje u kvalitetan deterdžent pola je obavljena posla. Na taj način rublje možete prati na manjim temperaturama i bržim programima. Time ćete uštedjeti i vrijeme i novac.

Peglanje

Još nismo naišli na nekoga tko ga obožava…možda malo voli, ali ni jedna žena nije oduševljena kada to mora raditi. Donosimo vam jednostavan recept koji će vas osloboditi tog ružnog posla.

U četiri decilitara vode umiješajte jednu žlicu alkoholnog octa i jednu žlicu omekšivača.

Sve to presipajte u bocu sa raspršivačem, dobro promućkajte, robu posložite na vješalice, pošpricajte, izravnajte rukama i ostavite da se osuši. Kad je suho, rublje pospremite na njegovo mjesto.

Brzinsko kuhanje

Zaista dosta vremena provodimo u kuhinji, bilo bi idealno skratiti vrijeme kuhanja i pripremanja namirnica. Prethodnim zagrijavanjem pećnice, predkuhavanjem, te korištenjem polugotovih namirnica (smrznutih), možemo vrijeme za kuhanje skratiti na pola, a ostatak vremena uživati sa najdražima.

Ana-Marija Karakaš

 

Ostavite komentar