Nije li ON savršen za NJU? Gdje je nestala ljubav?

Ljubav ili?

Jedan od motiva koji se često provlači kroz priče iz života jest priča o suprotnostima koje se privlače. Privukli su jedno drugo jer su se savršeno nadopunjavali. Takvi su bili i moji prijatelji. On je bio ozbiljan, odličan student, odlučan da postane uspješan i bogat. Ona je bila osjećajna, vesela, voljela je tulumariti. Sa njom nikada nije bilo dosadno.

I iz aviona se vidjelo kako su različiti. Vjerujem da se njega dojmila njena spontanost i entuzijazam koji je širila oko sebe, dok je ona njega doživljavala kao apaurin koji ju je obuzdavao i smirivao njene strasti.

Danas ih gledam i naprosto ne mogu vjerovati u što su se pretvorili. Puni su ogorčenja i razočaranja. Kao da se pitaju, a gdje je nestala ona vrckava djevojka u koju sam se zaljubio? To neodgovorno i površno biće, na koje se ne može računati.

U što se pretvorio onaj ozbiljan i pouzdani mladić? U staro narogušeno gunđalo koje se ne zna zabavljati.

Zbunjujuće je to da ih danas smetaju upravo one osobine koje su ih privukle i kako se činilo da su se savršeno nadopunile. No gdje je nestala ta djevojka ili mladić? Osoba u koju su se zaljubili i čije su osobine tako voljeli, stalan je podsjetnik na nepomirljive razlike u karakterima koje iz dana u dan izluđuju onog drugog. Iako nam se nekada čini da će nas sigurno usrećiti ono što nemamo, ispada da to baš i nije slučaj.

Beskonačan je popis paradoksa koji nas prate u životu i čini se da sudbina ima smisla za šalu. Mnogima od nas vrlo je teško otresti se iskrivljene slike i prvobitnih očekivanja. Ljubav ili sretna veza ne sastoji se od savršenog nadopunjavanja, već od dvoje ljudi koji su i slični i različiti no zajedničkim naporima teže izgradnji dobre i zadovoljavajuće veze. A takva se veza gradi uzajamnim poštovanjem, uvažavanjem i prihvaćanjem svih partnerovih mana i vrlina.

Rosie Kugli

Našu Rosie možete pratiti i na Sretnoj mami u rubrici Pobjednica!

 

Midas Widget

1 komentar on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Ljubica 08/09/2017 u 15:15 - Reply

    Predivno napisano u potpunosti se slažem sa zadnje dvije rečenice.

Ostavite komentar