Ljepota je u oku promatrača

Kao što smo i obećali, a mi se držimo obećanja, nekoga od Vas ćemo iznenaditi sa ovom predivnom  mističnom svijećom, koju smo za Vas drage moje dame stvorili u Orioli laboratoriju.

Krug nema početka ni kraja, nema rubova ni stranica. Izvan kruga i u krugu sve je u pokretu, on ne ograničava iako daje formu, on nudi potencijal, krug je i nula iz koje sve kreće i u koju se sve, na kraju, vraća. Krug poziva na akciju, simbolizira vremenske cikluse, izmjenu godišnjih doba, kretanje planeta oko sunca, u njemu vidimo sliku savršenstva. Još kad mu dodamo ljubičastu boju ono postaje jedna magična cjelina.

Ljubičasta boja je kombinacija stabilnosti plave i energija crvene boje. Ona asocira na kraljevstvo. Simbolizira moć, plemenitost, obilje, ambiciju. Donosi bogatstvo, ekstravaganciju. Uz ljubičastu boju veže se mudrost, nezavisnost, kreativnost, tajanstvenost i čarolija. Leonardo de Vinci je vjerovao da uz ljubičasto svijetlo moć meditacije raste čak deset puta. Našoj čarobnoj svijeći dodali smo notu ruže i lavande kako bi upotpunili tu magiju.

Ruža ili drugim riječima kraljica na tronu carstva mirisa. Ružom slavimo dolazak na ovaj svijet, ali i odajemo počast i pozdrav na odlasku, ona predstavlja vibraciju između dva svijeta i olakšava dolazak, odlazak bez žaljenja i tuge, slaveći snagu vječne i bezuvjetne ljubavi. Legenda kaže da je ruža nastala u istom trenutku kada se i Afrodita rodila iz morske pjene, isprva je bila bijela, ali je postala ružičasta kada se Venera ubola na njen trn. Sa druge strane Lavanda koju još  nazivamo majkom među eteričnim uljima, jer je izrazito blagog djelovanja. Na duhovnoj razini podsjeća nas na osnovne vrijednosti ljudskog postojanja i na činjenicu da nismo ostavljeni i zaboravljeni jer uvijek je tu netko tko nas voli. Pruža osjećaj uravnoteženosti i pomaže pri usklađivanju duhovnih, emocionalnih i materijalnih potreba, pruža osjećaj zaštićenosti, pripadnosti i bezuvjetne ljubavi.

Na vama je samo da upalite svijeću i uživate u čaroliji.

Za Orioli napisala Minja Željka Markovina

Dobitnica u darivanju objavljenom 10. travnja je Maja Cuzelj.

1 komentar on this article. Feel free to join this conversation.

  1. Zdenka Franjić 04/09/2018 u 12:55 - Reply

    Predivno,jako volim ljubičastu,a lavanda me oduvijek očarava mirisom

Ostavite komentar