Kako se dobro naspavati tijekom ljeta?

Donosimo savjete i trikove za dobar i kvalitetan san!

Dalaj Lama je jednom mudro rekao: ‘Spavanje je najbolji oblik meditacije.’ Iako ima pravo, lakše je reći nego učiniti, osobito ljeti. Tijekom ljeta, bez obzira na to jeste li na odmoru ili kod kuće, održavanje optimalne temperature i udobnosti može biti teško. Evo nekoliko korisnih savjeta koji će vam dobro doći!

Postoje dva ključna faktora koji utječu na kvalitetu našeg sna, to su temperatura i svjetlo. ‘Morate sniziti pola stupnja tjelesne temperature za spavanje koja se obično gubi iz glave i lica’, objašnjava stručnjak za spavanje Neil Stanley. Dok otvaranje vašeg prozora ima smisla, povećat će razinu buke, što može otežati spavanje. Stanley preporučuje piti hladne tekućine prije spavanja ili hladno tuširanje.

Što se tiče kontrole svjetlosti, ulaganje u kvalitetne zavjese ili roletne treba biti vaš prvi i glavni korak. Kada se sunce pojavi prirodno se probudi vaše tijelo, no ljeti to može biti već u 4 sata ujutro. Maske za oči su također dobra opcija.

Međutim, Stanley također priznaje da je ‘preduvjet za dobar san miran um.’ Ako ste pod stresom ili uznemireni zbog nečega, nećete moći zaspati bez obzira na temperaturu ili doba godine. Donosimo nekoliko odličnih savjeta kojih se valja pridržavati!

Vježbajte poslijepodne – dobro će vam doći da se malo izmorite, lakše ćete utonuti u san.Ako ste imali stresan dan, napravite par vježbi za opuštanje kako biste lakše uklonili stres.

Investirajte u kvalitetan madrac koji će pružiti dobru potporu i udobnost vašem tijelu.

Zamijenite teški poplun sa laganijim pokrivačem koji vas neće opteretiti.

Isključite svoje gadgete (mobitel, tablet, TV…) jer emitiraju umjetno svjetlo koje zaustavlja proizvodnju hormona sna melatonina.

Isključite svjetlo i umirite umorne oči umirujućom maskom za oči.

Osigurajte si san uz umirujući miris lavande. Biljka je poznata po svojim opuštajućim moćima. Bilo da se kupate u ulju ili prskate jastuk mirisnom vodicom, miris lavande će vam pomoći da se uspavate.

Nosite udobne pidžame
Prirodna vlakna su više prozračna i pomažu u reguliranju umjerene temperature.

Pobrinite se za njegu kože sa serumima koji su puni antioksidansa i hidratantnih sastojaka kao što je hijaluronska kiselina, možete biti sigurni da ćete se probuditi s ljepšom kožom.

I vježbajte duboko disanje. Pet minuta prije nego što odete u krevet vježbajte pravilno disanje, uvjeriti ćete se koliko disanje može impresivno djelovati na opuštanje uma. Nesvjesno dišemo samo prsima, a trebali bi vježbati disanje trbuhom. Pokušajte, iznenadit ćete se.

Midas Widget

Ostavite komentar