Kako prepoznati sociopata? Opsjednuti su ponižavanjem!

Vjerovali ili ne, sociopati se nalaze svuda oko nas. I ne zavaravajmo se, nisu svi serijski ubojice niti ženskaroši kako se vjeruje. Oni su poput normalnih ljudi, znaju biti vrlo šarmantni, ali njihova manipulativna priroda je nešto zastrašujuće. Mogu bez problema uništiti živote svih oko sebe. Saznajte u nastavku kako ih prepoznati.

Sociopat se nikada ne ispričava i glumi osjećaje. Imate li vi takvu osobu u svojoj blizini?

Evo kako ćete ga prepoznati:

  1. Lažu i nalaze isprike

Svatko laže tu i tamo, ali sociopati lažu konstantno. Uvijek nalaze isprike jer se ne drže svojih obećanja. Njihova djela se ne podudaraju sa slatkim rječima koje izgovaraju.

  1. Licemjerni su

Tijekom rasprave uopće ih nije sram svu krivnju svaliti na vas koja je izazvana njihovom groznim ponašanjem.

  1. Uvijek igraju na kartu žrtve

Bez obzira o čemu pričali, nekako uvijek razgovor svedu na to pričajući vam o svom lošem djetinjstvu, zločestom šefu, pokvarenom policajcu ili svom bivšem koji ih i dalje progoni. Oni su vječne žrtve jer uvijek traže pozornost od drugih ljudi.

  1. Imaju više osobnosti

Kada se raspravljate sa sociopatom, svakako ćete primjetiti da imaju više od jedne osobnosti. Nešto poput dobrog policajca, pokvarenog, prestrašenog, povrijeđenog policaja ili onog koji uhodi. Sve te različite osobnosti koriste ovisno od situacije i od toga što točno žele postići u određenom trenutku.

  1. Patronizirajući i ljubazni u isto vrijeme

Kad god se osjećaju ugroženo, razgovarati će se patronizirajući i ‘ulizujući’ u isto vrijeme. Biti će ‘skulirani’, ali im se u tonu glasa i odabiru riječi može osjetiti neprijateljstvo.

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar