Kako biti fit cijelu godinu?

iiBlagdani su iza nas i vrijeme je da se suočimo sa realnošću i preuzmemo odgovornost za svoje postupke. Vjerojatno smo svi malo pretjerali (neki možda malo više) u hrani, piću i izležavanju i to je svakako ostavilo traga. Bez brige, ne pokušavamo vam nabiti grižnju savjesti, niti ćemo vam čitati bukvicu. Baš suprotno, podijelit ćemo s vama svoje iskustvo i pokušat vas inspirirati da i sami prigrlite zdrav i aktivan način života kao svakodnevicu, a ne kao dijetu i mučenje.

Kao šta smo najavili prije blagdana, i sami smo uživali u čupavcima, francuskoj i ostalim delicijama. Jest da smo, kako smo i objasnili, pokušali sve tradicionalno nezdrave recepte pretvoriti u zdravije (npr. majonezu u francuskoj smo zamijenili jogurtom, senfom i maslinovim uljem, a maslac u čupavcima kokosovim uljem), ali nismo mogli izbjeći svekrvine mlince i puničine kolačiće. A zašto i bismo? Naravno da svrha života nije odricanje. No, svakako se vrijedi informirati i primijeniti par jednostavnih pravila svaki dan kako bismo bili zdravi i fit cijelu godinu, a za to ni blagdani nisu izgovor! Pa zar nije bolje dobit samo kilu – dvije koje ćemo izgubiti već sljedeći tjedan kad se vratimo u normalan ritam, nego se dovesti u stanje da se sa suvišnih 5-6kg mučimo sve do Uskrsa?!?:)

Ovo su naši mali trikovi i dolje najsvježije fotografije, koje nisu tu kako bismo se hvalili – o ukusima se dakako ne raspravlja – već kako bismo potkrijepili dokazima ono o čemu pišemo jer ni sami ne reagiramo na tuđa mišljenja nego samo na rezultate. Naš rezultat ovisi 80% o prehrambenim navikama, a svega 20% o treningu (jer nismo svaki dan u mogućnosti vježbati, a čak i kad jesmo, to je svega sat vremena od 24h dnevno).

shake

Tako svoj dan uvijek započinjemo zdravim i izbalansiranim doručkom – velikom čašom HL termo čaja i aloje te finim čokoladnim F1 shakeom. To nam u svega 3 minute pripreme osigura kvalitetnu energiju, dobru probavu i ubrzan metabolizam, a može se papati svaki dan u godini bez izgovora. Drugi trik je piti puno vode. Da, svi to već znamo i voda nije fina i zaboravimo na nju… E pa, vrijeme je da nađete način. Mi napunimo bocu od 2L i nosimo ju sa sobom cijeli dan dok ju ne dovršimo. Probajte!:)

I zadnji trik koji nam je spasio blagdane – više obroka u danu! Čak i ako smo pretjerali za ručak, najgluplje šta možemo napravit je odlučit ne jest do sutra.

zoTrebamo “podmazivat” naš metabolizam svaka 3h kako bi on ubrzano radio – pa makar to bila samo čaša jogurta ili šaka badema – sve se računa!
Eto, želimo vam da isprobate ove trikove i javite nam svoje dojmove. Tu smo za više informacija (0989429172) i slobodno nas pratite na instagramu @yvonne_fit_coach

Ostanite nam lijepi, zdravi i pametni!

Yvonne Vrnoga Gregorio, Ivo Begić

ivo-i-yvone

Midas Widget

Ostavite komentar