Kad bi muškarci imali menstruaciju

U današnje vrijeme jedan od glavnih ciljeva je ne stvarati razliku između muškarca i žena jer smo u konačnici svi ljudska bića, što znači jednaki. Jednakost među spolovima nešto je za što bismo se svi trebali boriti jer svima nama bi trebala biti dana ista prilika za uspjeh. Ali naravno postoje neke urođene razlike između nas koje bismo trebali slaviti i nikada ne gledati na njih kao nedostatak. Također, nekada bismo se trebali nasmijati tim razlikama bez da ispadnemo seksisti ili da nekoga želimo omalovažavati na temelju njegovog spola.

Jedna od glavnih razlika između muškaraca i žena jest biološka razlika, pogotovo menstruacija. Menstruacija je nešto što većina žena proživljava svaki mjesec te se već naučila živjeti s time, prihvatila ju je, ali najiskrenije često i mrzila. Što je tu je, to je normalan dio našeg života koji nas ne definira kao osobe, nego je samo dio naše svakodnevne egzistencije. Promjene raspoloženja, menstrualna bol, želja za junk hranom, nadutost, to su sve stvari na koje smo se već navikle. Ali recite nam, koliko ste puta čule komentar od vaših muških kolega, partnera, članova obitelji… a izgleda da je dobila, poludjela je skroz! Iz tog razloga mi smo odlučile istražiti kako bi svijet izgledao da su muškarci ti koji trebaju preživjeti menstruaciju.

Intimina, brand sa širokom ponudom proizvoda za menstrualnu njegu, odlučio je istražiti kako bi naši životi izgledali ako bi se zamijenili s muškarcima kada je menstruacija u pitanju. Proveli smo anonimno istraživanje na Facebook stranici te pitali fanove da podjele svoje mišljenje kako bi muškarci reagirali te kako bi se ponašali da su oni ti koji imaju menstruaciju. Bi li i tada menstruacija bila toliki tabu ako bi ju muškarci proživljavali?

Većina žena smatra kako menstruacija ne bi više bila toliki tabu ako ju ne bi proživljavale samo žene. Muškarci bi postavljali hrpu pitanja svima oko sebe. Ne bi se sramili te bi poduzeli sve kako bi našli način da im bude lakše.

Neke od ispitanica spomenule su kako bi menstruacija sigurno postala super razlog za odmor. Muškarci bi ležali u krevetu i plakali kako je došao kraj, dok bi žene morale voditi brigu o njima dok ne prežive ovaj ‘užasan’ period. Hitne službe bi stalno bila pune, a  kada bi sve to preživjeli i priviknuli se, onda bi među svojim društvom prijatelja komentirali tko ima veću menstrualnu čašicu 😀

Ali da ne shvatimo sve tako olako, većina sudionica ankete vjeruje da bi u toj situaciji svi proizvodi za menstrualnu njegu bili besplatni te puno pristupačniji. Štoviše mnoge ispitanice smatraju da bi besplatni proizvodi za menstrualnu njegu bi bili dostupni svima.

Ali pored svih ovih smiješnih komentara, koji mogu biti istiniti ali i ne moraju, ono što želimo naglasiti jest da Intimina cijeni svako ljudsko biće jednakim intenzitetom te želi posvetiti ovaj tekst muškim kolegama. Recite nam bolji način da slavimo naše razlike nego da im se smijemo te ih jednostavno prihvatimo. Ovaj bi svijet sigurno bio bolje mjesto kada s vremena na vrijeme ne bi sve shvaćali tako ozbiljno. Svi se moramo međusobno poštivati te biti svjesni kako svatko od nas može donijeti nešto pozitivno svijetu ako to uistinu želi, kako Mahatma Gandhi kaže ‘Moramo postati promjena kojoj težimo’. Tako da počnimo gledati menstruaciju kao normalan dio našeg života bez obzira da li smo muškarac ili žena.

 

Midas Widget

Ostavite komentar