Jesenski trendovi u svijetu ljepote

Mnogi ljubitelji mode i stila prate estetiku godišnjih doba. Svaki prijelaz između doba kombiniraju sa svojim osobnim stilom i tako postižu novi izgled za svaki dio godine.

Takon nam i nakon ovog ljeta stiže jesen, a ona donosi jedan vrlo smiren i elegantan ugođaj i želju za promjenom stila.

Da je jesen osoba, dolazila bi svugdje uvijek na vrijeme, elegantno i uredno obučena u boje koje se međusobno naglašavaju: crvenu, smeđu i zlatnu.

Našminkana toplim prirodnim nijansama, držala bi šalicu kave za van, ruku zaštićenih prekrasnim kožnim rukavicama.

Kosa bi joj vjerojatno bila u nekom ‘updo’ izdanju, a blistav osmijeh bi učinio toplom svaku prostoriju u kojoj bi se našla.

Jeste li već dobili doživljaj jeseni? Minimalističke, smirene i elegantne…

Kako se prilagoditi jesenskom ugođaju?

 

View this post on Instagram

 

Crème de la crème

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

Mnogi misle da sa dolaskom jeseni moraju drastično promijeniti svoju svakodnevnu rutinu, ali to zapravo nije točno. Nikad nije dobro mijenjati ono što vam je prirodno, samo trebate nadopuniti ono što nedostaje!

 

View this post on Instagram

 

Back to classics #mangogirls @mango

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

Ono što vam preporučujemo jest da se svakako počnete oblačiti toplije, ali i elegantnije te da se pripremite za glavne atrakcije: elegantne čizmice i vesele kišobrane.

 

View this post on Instagram

 

Tartan moves

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

No, što je sa svijetom ljepote?

Morat ćete obratiti pažnju na kvalitetu proizvoda za njegu usana. Isto vrijedi i za zaštitu kože lica i ruku jer jesenski vjetar može biti nezgodan za kožu.

Ipak, postoji jedna stvar koja može drastično promijeniti vaš izgled nabolje, a to je nova frizura. Neovisno o tome kako ste obučeni i našminkani, ako vaša kosa izgleda neuredno ili ne podilazi estetici koju pokušavate ostvariti, cijeli „look“ pada u vodu.

To je zato što je kosa nešto što nas jako karakterizira. Na ljudima, s obzirom na to da im uvijek gledate lica, uvijek zapamtite i izgled frizure.

Zato je dobro ostaviti dobar dojam i paziti na svoju kosu. Neka ona bude odraz onoga što vi jeste, tek s daškom onoga što želite biti. Nikad obrnuto!

Koje frizure dolaze u obzir?

 

View this post on Instagram

 

Ess knot for everyone. 👱🏻‍♀️

A post shared by KRISTIN ESS HAIR • FOUNDER (@kristin_ess) on

Jesen je prava lukavica. Ona želi izgledati vrlo lijepo, elegantno i sređeno, ali ne želi da mislite da se jako trudila oko toga. To je ono što i vi želite postići! Za ovakav dojam, idealan izbor su lagane kovrče.

Svi znamo da su za lijepe kovrče potrebni adekvatni proizvodi, spretnost s uvijačima ili viklerima i dosta vremena, pažnje i živaca (koji većinski odlaze na period u kojem pazite na kovrče i njihov izgled nakon što ih napravite).

Ipak, kovrče su zapravo vrlo jednostavne i romantične, pogotovo ako su u nekoj boji koja zaista govori: jesen. Takve boje su smeđa, crvena i karamel nijanse. Ono što želite postići je neka topla, lijepa i ugodna boja.

Možda se ipak odlučite za frizure u kojima ćete malo podići kosu i onda dva prednja pramena nakovrčati ili ih pustiti da nestašno vire? Takve frizure daju dojam smirenosti i organiziranosti, iako ne izgledaju najurednije.

Još jedan potez koji možete napraviti, ali je pomalo riskantan, jesu šiške. Za njih će vam ipak biti potrebno dosta vremena za održavanje no one mogu učiniti veliku promjenu frizure na bolje.

Možda ste raspoloženi za nešto novo, ali ne želite puno održavanja? U tom slučaju šišanje i neki topli balayage učinit će pravu stvar! Balayage daje idealnu dozu volumena i sjaja kosi i stoga ćete izgledati vrlo smireno, privlačno te uredno.

Što ako ne mogu raditi frizure jer imam kratku ili oštećenu kosu?

Nemojte se brinuti, znamo da postoje svakakve „muke po kosi“. Neke od njih uključuju kosu koja se preko ljeta osušila (možda od morske soli, možda od sunca), kosu koja je prekratka (možda poslije skraćivanja vrhova)…

 

View this post on Instagram

 

Hey pearl hey. 🙋‍♀️

A post shared by KRISTIN ESS HAIR • FOUNDER (@kristin_ess) on

U tom slučaju, ekstenzije za kosu postat će vaše najbolje prijateljice. Ako odlučite investirati u neke dobre ekstenzije, one mogu drastično promijeniti vaš izgled. Za boju, gustoću, duljinu i teksturu posavjetujte se s frizerom koji vas dobro zna!

Uživajte u svom novom, misterioznom imidžu.

Manuel Fičković

Ostavite komentar