Jednostavni i fora načini kako upakirati božićne poklone!

Polako odbrojavamo dane do Božića kada će se većina nas okupiti uz najmilije i proslaviti ga uz dobro društvo, finu hranu i poklone. Vjerojatno ste svoj shopping već obavili, no preostaje pakiranje poklona. Nekima poseban gušt, a nekima noćna mora. Posebice kada je poklon asimetričan i ne znate kako ga upakirati, a da ne izgleda kao da ste to radili s ‘dvije lijeve’. Donosimo vam jednostavne ideje kojima ćete oduševiti svakoga koga darujete, a ovdje pročitajte kako najljepše ugostiti drage ljude!

Kartonski papir

Ako imate vremena i nalet kreativnosti, najbolje je kupiti običan kartonski papir po kojem se može pisati i lijepiti. Možete ga nabaviti u dućanima s opremom za dom i sitnicama, a cijena mu je 10-ak kn, za što dobijete pozamašnu rolu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Samantha_SN92 (@samantha_sn92)

Po njemu možete pisati raznim markerima, možete crtati božićne ornamente pa ih nadopuniti ljepljenjem trakica i sličnih ukrasa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🅒offee I 🅘nterior I 🅟flanzen (@dianaglobe)

Gift box

Ako imate određeni budžet iznad kojeg ne želite ići, a ne znate kako složiti niz nepovezanih predmeta koje ste kupili, najbolje je sve upakirati u fora gift box. Kupite jednu fora kutiju/košaru koja je bez poklopca, može biti kartonska,  plastičan ili drvena, u nju stavite sve sitnice i zapakirajte u celofan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bir kutu mutlulukk💫 (@bir_kutumutlulukk)

Ako se radi o prehrambenim proizvodima, na dno možete staviti malo slame, a ako je neka beauty tema poklona možete staviti ukrasni papir ili sitne konfetiće. Kad ste sve lijepo složili (pazite da je kutija velika koliko i poklon, da vam ne ostane praznog mjesta) zapakirajte u prozirni celofan i stavite lijepu mašnu. Istu kutiju ili košaru možete kupiti i za predmete koji su asimetrični, tada možete uzeti onu s poklopcem i samo zavezati mašnu, bez celofana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BoujieBoxGifts (@boujieboxgifts)

Novac ili gift card kao poklon

Ponekad je teško odabrati što nekome pokloniti, posebice ako se radi o nekome s kime si niste previše bliski ili o djeci i tinejdžerima koji dok vi kupite poklon, već vole nešto drugo. Novac ili poklon kartica tada su najelegantnije rješenje. No, ako se želite dodatno potruditi, osim da ih samo dadete u kuverti, pogledajte ovaj kratki video s kreativnim načinima pakiranja ove vrste poklona:

Pokloni u staklenci

Još jedna ideja za poklone ako ste u okviru manjeg budžeta. Možete napraviti tzv. “Spa in a jar”, poklon za koji vam treba jedna fora tegla malo šireg otvora u koju ćete nabacati mini pakiranja kozmetike, kao što se dobije u hotelima primjerice. Možete naći u drogerijama, a ubacite mini sapun, gel za tuširanje, spužvu za kupanje, blazimice u kuglicama, bombice za kupanje i sve drugo što vam padne napamet!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Gift BOWtique (@the_giftbowtique)

Osim toga, u staklenci možete napraviti i mix za izradu kolača. Izgleda jako atraktivno, a i sigurni ste da poklon neće završiti na polici skupljajući prašinu. Pronađite jednostavan recept za muffine, sitne kolače i slične slastice. U teglicu s poklopcem stavite sve suhe sastojke, tako da budu slojevito složeni čime se postiže fora efekt. Obično će to sadržavati brašno, šećer, kakao, čoko mrvice.. Zatvorite staklenku i gore vrpcom stavite recept koji ste prilagodili na način da piše što je sve u staklenci i što treba dodati (od tzv. mokrih sastojaka). Ovaj recept je recimo super za ovakav poklon, a ova torta za vaš blagdanski stol.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Easy-to-bake Cookie Mixes (@sweethealthcookiemix)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HOST SOCIETY (@hostsocietyevents)


V.V.
 

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar