Jedna zdrava navika koja utječe na umorniji izgled kože – ne izbacujte je, već promijenite

Godinama koža lica i tijela gubi na vlažnosti, a time i na zategnutosti te zapravo stari, to je ono što je svima već znano. No, zaključak do kojega su došli liječnici i dermatolozi manje je poznat javnosti, a tiče se starenja kože. Jedan od uzroka bržega starenja kože može biti vježbanje ili dijeta. Naime, vježbanjem se gubi masnoća iz tijela i time se smanjuje obujam tijela. Ako želite postići uže noge ili struk to ćete uspjeti, ali logično je da će se izgubiti i dio masti s lica. Lice će se suziti te će se bore više ocrtavati, posebno oko usta, obraza i čela. Prirodno je da se udio masnoće u tijelu vremenom smanjuje, no ističemo da se dijetama i vježbanjem taj proces ubrzava, a rezultat su već spomenute bore koje nikome nisu drage. Razlog zašto se pojavljuju upravo je taj nedostatak masnoće koja zateže kožu i čini joj potporu.

Naravno ovo neće biti toliko primjetno na mlađim ženama, no ako ste zakoračili u 30-e ili 40-e (koje nose svoje prednosti i zato ih treba ponosno nositi) moguće je da niste ni primijetili kako vam vježbanje ili izbacivanje masnije hrane utječe na oblik lica i čvrstoću kože. Nikako ono što savjetujemo nije jedenje samo masnoga i ne bavljenje fizičkom aktivnošću, već kombinaciju zdrave, ali hrane bogatije zdravim mastima i izbjegavanje čestih dinamičnih sportova kao što su trčanje ili aerobik te fokusiranje na jačanje mišića, a ne mršavljenje.

Ako vam je cilj imati vitko tijelo te vam je generalno fokus na tijelu slobodno nastavite onako kako vama odgovara, ali ako mnogo brinete o koži lica i pijete mnogo tekućine i vježbate te se pitate zašto imate problema s borama, vrlo vjerojatno je ovo razlog. Promijenite način treniranja, pokušajte treninge s utezima ili yogu, a izbjegavajte sportove koji pospješuju mršavljenje, a u drugi plan stavljaju jačanje mišića. Jedite raznovrsnu hranu i nikako ne izbjegavajte zdrave masti. Napravite balans između vježbanja tijela i očuvanja čvrste kože. Pokušajte s ovim malim promjenama barem dva tjedna i primijetite pozitivne rezultate u čvrstoći kože.

Marija Maleš

Midas Widget

Ostavite komentar