Jacques Houdek: „Prije tebe sve su bile princeze, ali samo ti si kraljica!“

Pročitajte što nam Jacques Houdek uskoro sprema, tko je zapravo Kraljica i što mu je važno u životu.

Koja je Vaša poveznica sa Etna Maarom?

jacques3Prije par mjeseci smo se upoznali i započeli suradnju. Veselilo me što sam mogao prisustvovati i odazvati se na poziv da vidim novi lijepi dućan i da čestitam 10 godina uspješnog poslovanja brenda. Lijepi je to rođendan, lijepa obljetnica. Mislim da ćemo lijepo surađivati, nekako smo se razumjeli dosta dobro na prvu.

Što Vam se točno sviđa kod Etna Maara?

Kod Etna Maara mi se izuzetno sviđa što se osim tih neobičnih krojeva i pristupa koji nije skroz klasičan i konvencionalan koriste prirodni materijali. Na snimanjima na televiziji i na sličnim projektima stvarno zna biti izuzetno vruće, što može ometati u poslu. Naprosto, čovjeku nije ugodno. A u tom smislu i u Andrijaninoj (dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik, Etna Maar) viziji za mene sam se baš pronašao tako da me zaista veseli da smo krenuli surađivati. Ona ima sjajne ideje i nadam se najboljem.

Po čemu je posebna Vaša nova pjesma Kraljica?

Za mjesec dana snimam spot za pjesmu Kraljica u kojem će mi glumiti moja supruga Brigita. Tekst u jednom dijelu kaže: „Prije tebe sve su bile i dobre i drage, moje princeze, samo ti si kraljica“, tako da je logičan izbor bio moja supruga.

Gdje se snima spot ?

Snimati ćemo ga u Opatiji, u hotelu Milenij.

Na kojim projektima još radite?

Završavam tamburaški album koji sam posljednjih par godina pomalo snimao. Riječ je o albumu starogradskih pjesama (Jesen stiže Dunjo moja, Tiho noći, moje zlato spava, Ne vrijedi plakati, Kad bi ove ruže male). Dakle, stare pjesme, neke su gotovo i 100 godina stare, a biti će u novim tamburaškim aranžmanima.

Kako protiče Vaš dan?

Dosta sam zauzet sa snimanjem albuma, imam dosta koncerata, nastupa, priprema za neke nove poslovne izazove.

Koji je vaš životni moto?

Živi svaki dan kao da ti je posljednji! Meni to ne uspijeva baš svaki dan, svi imamo puno obaveza, ali ja nekako pokušavam u svakom danu naći malo zadovoljstva, malo smijeha, malo rada, malo užitka, malo vremena s djecom, malo vremena sa suprugom, malo se posvetiti roditeljima, makar je to neki put i samo poziv telefonski. Ne bih volio ne daj Bože otići neplanirano pa da sam taj zadnji dan proveo crnčeći, radeći neke poslove koji su nevažni u odnosu na prave vrijednosti u životu.

Kakav je idealan Vaš dan?

Idealan je dan onaj koji ima pomalo od svega navedenog.

Nedavno ste proslavili već 10 rođendan svoje kćeri, podijelite s našim čitateljicama kakav je osjećaj biti tata.

Osjećaj je nevjerojatan. Na svoju Facebook stranicu sam postao u 2:50 h ujutro, 25 listopada kada je rođena pjesmu „Srećom imam tebe“, preplavio me je osjećaj velike nostalgije kada sam shvatio ne samo da vrijeme prolazi i da smo mi sve stariji, a djeca nam odrastaju nego shvaćaš da to dijete za koju godinu neće biti dijete pa me malo uhvatila nostalgija. Ali opet je lijepo gledati ju kako se veseli sa svojim prijateljima, obitelji. Imala je veliko slavlje, igraonicu, sto čuda, sve je bilo u znaku Frozena:) Ponosan sam i sretan, imamo i malog Davida koji sad ima dvije i pol godine tako da sada u njemu uživamo u smislu bebastosti.

I za kraj otkrijte našim čitateljicama i čitateljima da li biste oprostili nevjeru?

Baš mi je teško odgovoriti. Ne želim osuditi ljude. Ja mogu shvatiti ljude koji ne mogu to oprostiti jednako kao što mogu shvatiti ljude koji mogu. Mislim da to ovisi o okolnostima, o količni ljubavi koja povezuje dvoje ljudi, tako da ništa nije isključivo. Ja po tom pitanju nisam isključiv, a iz ovih cipela čini mi se da ne bih oprostio, ali nikada se ne zna. Okolnosti mogu biti svakakve, mislim da velika prava ljubav može nadvladati tako nešto, čak sam i svjedočio nekim prijateljima i poznanicima koji su prebrodili puno teških momenata u svojim bračnim zajednicama i dugim vezama, pa su poslije bili još jači, bolji. Ne volim o takvim stvarima suditi nikome pa ni sebi, niti imati neke prečvrste stavove jer svi reagiramo različito kada se nađemo zaista u nekoj situaciji o kojoj inače samo hipotetski razmišljamo.

Hvala Jacquesu na odvojenom vremenu i želimo mu puno uspješnih albuma i sretnih trenutaka sa obitelji jer ona je najvažnija!

A dok čekamo novi tamburaški album sa starogradskim pjesmama i novi spot pjesme „Kraljica“ prisjetimo se i uživajmo u predivnoj Jacquesovoj pjesmi „Miris žene“.

Ana Mišić

Midas

Ostavite komentar