IKEA predstavlja novu deliciju – biljne okruglice okusom gotovo identične mesnim okruglicama!

Svoj kultni proizvod, mesne okruglice, IKEA je odlučila staviti pred izazov i poslati ih na put u budućnost, stvarajući mesnu okruglicu – bez mesa. Rezultat je biljna okruglica koja je svojim izgledom i okusom jako slična mesnoj, ali je ujedno i održivija opcija –dostupna uz podjednako pristupačnu cijenu

Od 1. kolovoza u Restoranu, Bistrou te u Trgovini švedske hrane u robnoj kući IKEA Zagrebu u ponudi je nova delicija – biljne okruglice, čiji su okus i tekstura gotovo identični slavnim mesnim okruglicama. Nove biljne okruglice predstavljaju održiviju opciju za brojne ljubitelje mesa, a rezultat su nastojanja tvrtke IKEA da inspirira što više ljudina održivije izbore.

Naime,tijekom proizvodnje biljnih okruglica nastaje samo 4% stakleničkih plinova u usporedbi s klasičnim mesnim IKEA okruglicama. Stoga biljne okruglice doprinose i nastojanjima tvrtke IKEA da do 2030. godine ostvari potpuno pozitivan učinak na klimu.

„IKEA godišnje prodaje više od milijardu mesnih okruglica, i svjesni smo utjecaja koji proizvodnja mesa ima na planet. Tu brojku nastojimo smanjiti uvođenjem biljnih okruglica u našu raznolikukolekciju IKEA okruglica. Naš ključni cilj bio je stvoriti okus i teksturu nalik mesu korištenjem samo biljnih sastojaka, i na taj način potaknuti brojne ljubitelje mesa da ih probaju i zavole. Vjerujemo da bi održiviji načini ishrane trebali biti dostupni što većem broju ljudi, a ne samo nekolicini, tako da se biljne okruglice nude po podjednako pristupačnoj cijeni kao i mesne“, kaže Vanja Zeljković, menadžerice hrane u IKEA SEE (Jugoistočna Europa –Hrvatska, Srbija, Rumunjska, Slovenija i Ukrajina).

Nakon okruglica od svinjetine i govedine, vegetarijanskih, pilećih i od lososa, nove biljne okruglice zamjena su za mesne, a napravljene su od proteina žutog graška, zobi, krumpira, luka i jabuke. U IKEA restoranima biljne će se okruglice posluživati s pireom od krumpira, umakom i džemom od brusnica, na isti način kao i tradicionalne mesne, ali i po istoj cijeni. U IKEA Bistrou bit će ih moguće kušati uz pomfrit.

Kupci također mogu kupiti i vrećicu zamrznutih biljnih okruglica uTrgovini švedske hrane te ih sami pripremiti kod kuće. Biljne okruglice ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, što ovaj novi dodatak IKEA asortimanu hrane čini prikladnom opcijom za brojne poklonike – zaljubljenike u mesne okruglice, fleksitarijance, ali i vegetarijance.

Midas Widget

Ostavite komentar