HIT PRAMENOVI OVOG PROLJEĆA

Jedva čekamo proljeće! Osim što možemo napokon izaći iz takozvanih šalova – deka i slojeva toplih vesti, u proljeće obično donosimo i neke promjene. Mnogi se spremaju na velika proljetna čišćenja, neki biraju krenuti na razne tečajeve, a mnogi razmišljaju o promjeni frizure. Ako ste među njima i neodlučni ste donosimo hit ideje za svaki stil.

I ove godine nosit će se megapopularni ombre stil, a za one hrabre u trendu su boje. 95% žena bira ombre u kombinaciji tamne kose i plavih pramenova, a mnogi saloni u ponudu su dodali i živahne proljetne boje koje bi zamijenile klasičnu plavu. Isprobajte roze, ljubičaste ili plave pramenove boje „štrumpfova“ ako težite pravom fashion look-u.

Ne tako davno svjetski stilisti predstavili su nam nasljednika ombre stila – balayage.  Suprotno od ombrea, ovaj look postiže što prirodniji prijelaz između vaše prirodne boje kose i pramenova čime se postiže dojam prirodnog looka koji traje sve do sljedećeg posjeta frizeru.

Novim vrstama pramenova pridružio se i flamboyage koji nije donio velike novitete u klasičnom smislu, no predstavio je novi način rada. Naime, kod flamboyaga se primjenjuje tehnika u kojoj se koriste trake ljepljive poput folije. One se prislone uz pramen, a kad se odvoje boji se samo kosa koja ostaje na foliji.  Kako je kosa jedan od glavnih atributa mnogih žena, ovom tehnikom postiže se maksimalno prirodan izgled, a s modernim nijansama što je razlog zašto ga obožavaju svjetske trendseterice.

Kako to u svijetu trendova biva, flamboyage je uskoro zamijenila nova verzija zvana layage. Ovi pramenovi su za one koji su spremni na sve za dobru frizuru. Naime, glavna razlika je u opet u tehnici pa se tako ovi pramenovi rade u polu-ležećem položaju kako bi mogli kosu potpuno zabaciti iza sebe na posebno dizajnirani stol. Pramenovi kose se rašire po cijeloj površini i boja se stavlja sloj po sloj te pramen po pramen. Za ovaj look preporučuje se imati kosu dužine barem do ramena,  a zasigurno se isplati i puštati kosu prije nego se odlučite na tretman jer najbolje stoje upravo na dužoj kosi, pogotovo uz kovrče.

Koji god look odabrali nećete pogriješiti jer se svi prilagođavaju bojama koje odgovaraju vašim afinitetima te izgledu lica. Sve su ovo vrhunski stilovi kojima je primarni cilj isti – što prirodniji izgled boje uz trendovsko prepoznatljivi stil.

Maja Kos

Ostavite komentar