Havaianas predstavlja projekt „Portreti iz Brazila“ u suradnji s Ricardom Negrom

07.07.2017. – Pokretanjem projekta „Portreti iz Brazila“, u suradnji s umjetnikom iz Sao Paola, Ricardom Negrom, Havaianas  širi brazilsku kulturu  i ujedno stvara neodoljivu capsule kolekciju japanki s printevima koji prikazuju realnost tisuća stanovnika različitih zajednica razasutih diljem Brazila.

Ricardo Negro prikazuje tri različite verzije grafika u novoj kolekciji, koje na razigran način prikazuju pravi scenarij siromašnih četvrti u Complexo de Grajaú, jednoj od najvećih zajednica u južnom dijelu grada São Paola, gdje je Ricardo odrastao i živi sve do danas.

Različitih boja gumenih trakica, svi modeli u ovoj liniji dijele prepoznatljive Havaianas boje s dodatkom neodoljivih kvartovskih kućica koje su uvijek vrlo šarene i bočno pozicionirane što je ujedno i zaštitni znak samog umjetnika. Osim umjetničke vrijednosti, kolekcija „Portreti iz Brazila“ također nudi i novi pogled na jednostavne živote tisuća zajednica, te unosi pregršt boja u stvarnu svakodnevicu koja nije uvijek tako optimistično šarena.

„Portreti iz Brazila“ prvo su izdanje projekta koji daje naznake da će biti još jedan veliki hit branda Havaianas.

Artikli su dostupni na svim ShoeBeDo prodajnim mjestima.

Ricardo Negro, punim imenom Ricardo Alves da Silva Miranda, samoproglašeni slikar i fakin, diplomirao je slikarstvo obrađujući različite tematske cjeline unutar svog umjetničkog opusa. Danas većinu vremena posvećuje podučavanju i slikanju unutar siromašnih zajednica i kvartova u Brazilu. Ricardo je predavao slikarstvo i povijest umjetnosti u lokalnim školama  u regijama Grajaú, Parelheiros i Capela do Socorro te je čak i dvije škole obogati velikim životopisnim muralima.

Zastupan po Robert Britto galeriji, Ricardo Negro aktivno sudjeluje u svim važnijim umjetničkim eventima u Brazilu i svijetu te je ekskluzivno izabran kao ambasador Havaianas projekta „Portreti Brazila“.

A.M.

 

Ostavite komentar