Govorite li hrvatski?

Sjećate li se scene iz filma „White Men Can’t Jump“? Mislim na onu u krevetu s Rosie Perez i Woody Harrelsonom kojeg sam kao klinac gledao u „Kafić uzdravlje“. charlie2

Da ne nabrajam dalje jer nisam i nikada neću biti filmofil koji pamti glumce, redatelje i sve one koji sudjeluju u stvaranju zabave. Poanta priče je da su njih dvoje u krevetu, ona prilično dobro izgleda i igra ulogu žene koja vjeruje kako će jednom biti pozvana u jedan od najrazvikanijih američkih kvizova, te se cijeli film priprema za taj poziv. Dakle, njih dvoje leže u krevetu i u jednom trenutku ona govori: „Žedna sam“. On se naravno kao pravi alfa mužjak ustaje iz kreveta, odlazi po čašu vode i donosi svojoj ženki istu. Nakon scene vikanja i vrijeđanja jer je on naravno idiot koji ne razumije da njena žeđ zapravo nije žeđ već potraga za suosjećanjem i da joj debil ne treba nositi vodu, već ležati u krevetu pored nje dok oboje ne dehidriraju (nemoj slučajno da on popije nešto dok je ona žedna!), ta voda koju je on priskrbio iz pipe završava u njenom licu uz jasnu poruku prevedenu na hrvatski – daj me nemoj j…t!

Vjerujem da su u tom trenutku svi muškarci osjetili zadovoljstvo kao da su oni Woody, a da su sve žene osjetile … zapravo nemam pojma što su osjetile. U tome i jest stvar vezana uz Venere, Marsove, Jupitere i štotijaznam. Pa dajte kada već imamo tako divan jezik s toliko gramatičkih pravila i padeža, koristite ga! Ako ste žedne, onda ste žedne, ako ste gladne, onda ste gladne i nemojte komplicirati živote sebi i nama izmišljanjima i pokušajima nametanja osjećaja krivnje jer Vas ne razumijemo. Mi smo jednostavna bića, često poput računala, radimo po načelu „0 i 1“, ili nešto je ili nije sredine nema. Znajući da ste Vi puno pametnije, složenije, razvijenije itd., spustite se na našu razinu da dobijete ono što želite, tako je jednostavnije. A možda je ono što želite upravo čaša vode u lice kako biste imali materijala da nam pijete krv …?

Btw. naša kolumnistica Carrie mi je cool, u virtualnom svijetu tražiš pravog muškarca … kakav dribling!

Midas Widget

4 Komentara on this article. Feel free to join this conversation.

 1. Renata 12/12/2014 u 20:07 - Reply

  Ni ja nisam filmofil i ne mogu baš reći da mi je ova scena poznata..možda negdje u magli….ali sigurno stoji da mi žene kompliciramo do nebesa. U jednoj fazi mog života doživjela sam čuđenje nekolicine muškaraca kako sam iskrena i da im se obraćam “bez rukavica”..meni je to normalno i zapitala sam se kakve su to današnje curke kad se oni tako čude??!! No i ja imam ponekad problem biti direktna i jednostavna…na čemu zavidim muškarcima….i da, vjerojatno bi i ja zalila dotičnu vodom 😉

 2. Visnja 12/13/2014 u 11:07 - Reply

  Renata, ne mogu se vise sloziti s tobom i da, isto mi se desava, vjecito cudenje kako sam iskrena i direktna. Pa kakve su onda te druge zene?! I koje su te?

 3. Gordana 12/14/2014 u 9:29 - Reply

  Dakle, ljubavne veze su uglavnom kompliciran i srcedrapljive. Nisam gledala film. Ali samostalna sam i sama si odem po vodu kad sam zedna.
  Mozda je to nacin izbjegavanja sasipanja vode u lice i te srcedrapljivosti 🙂 ali ljudi previse vremena i energije trose na srcedrapljivost. Ja necu i ne mogu :-)))))))

 4. Zveks 12/20/2014 u 12:30 - Reply

  Vječna tema ”izgubljenih u prijevodu” ili različitog mentalnog sklopa muškaraca i žena. Čini se da obje strane zapravo nisu u mogućnosti razumjeti da naprosto: a) muškarci nemaju onaj nivo emocija koji imaju žene, b) žene često kompliciraju i šalju skrivene znakove. Istovjetno tvojim iskustvima, meni se dešavalo upravo to da sam ja direktna, sve, ali sve moram verbalizirati, a muškarci često nedefinirani, ne mogu sklopiti dvije složene rečenice, nisu u stanju izgovoriti: hoću to i to, treba mi to i to i tako slijedom. Često sam doživljavala durenje (kao da smo u osnovnoj školi) i trebalo mi je dva do tri sata da otkrijem zašto se dečkić naljutio (uvrijedio), hi, hi. Dakle, ima takvih žena (kakvima vi težite), a ima i muškaraca koji su sposobni komunicirati. Ja još tražim takvog. 🙂

Ostavite komentar