Gablecom do vitke linije

Gablec, užina, međuobrok, snack… sve su to nazivi za fine zalogajčiće koje si dopustimo „u pauzi“ od posla, učenja, pospremanja, djece. No, jesmo li svjesni da svaki taj zalogajčić može raditi za ili protiv nas?

Međuobrok – kako mi volimo reći – ima nekoliko jako bitnih funkcija zbog kojih ga nikako ne bi trebalo preskakati. Dokazano je da osobe koje jedu manje obroke češće kroz dan (5-6 obroka) imaju više energije i bolju liniju od onih koje imaju svega 1-2 obroka. Ako bolje razmislimo, to je i logično – ako energiju dobivamo iz hrane koju jedemo, više ćemo je dobiti iz više obroka nego iz manje. A budući da svakim tim obrokom „podmazujemo“ naše tijelo (koje je jedan savršen stroj) i ubrzavamo naš metabolizam, lakše ćemo probavljati hranu i brže sagorijevati kalorije. Logično je čak i da ćemo manje pojesti za ručak i večeru ako smo imali međuobrok jer jednostavno nećemo pregladnjeti.

Šta odabrati za međuobrok?

Vjerojatno svi znamo da najidealnija opcija za liniju i energiju nisu ćevapi i lepinja:)

U prošlotjednom članku smo pisali o važnosti proteina. Ako to primijenimo na ovu temu, međuobroci će nam postati (uz zdrav doručak!), najbolji saveznici u borbi s umorom i viškom kilograma. Meso, riba, jaja, posni sir, jogurt, tofu, seitan, cjelovite žitarice, orašasti plodovi, sjemenke, soja – sve su to izvori proteina koji se mogu odlično iskombinirati – kako za glavne obroke, tako i za međuobroke! I sve su to namirnice koje je jednostavno imati pri ruci u svakom trenutku i svakoj situaciji. Vjerujemo da svatko može ubacit vrećicu badema i bočicu jogurta u torbu i to pojesti na poslu, faksu, u busu, parkiću, gradu. Tu zaista nema mjesta izgovorima.

Ako nemate ideje i želite praktična zdrava rješenja za svoju svakodnevnu prehranu, pozivamo vas da nam se javite kako biste mogli degustirati naše međuobroke, što slane, što slatke (dolje na slikama) i pokupiti koju ideju za sebe. Mi smo oduševljeni jer su nam fini, praktični i – što je najbitnije – daju nam rezultat!

gablec

Ostanite nam lijepi, zdravi i pametni!

Napisali: Yvonne Vrnoga Gregorio i Ivo Begić

Midas

Ostavite komentar