‘Femme fatales’ u opasnoj psihopatknji!

 

Neki će odmah pomisliti na Hanibala Lectera iz filma ‘Kad jaganjci utihnu’, a neki na svog sadašnjeg poslodavca. Ali rijetko na atraktivnu ženu za kojom se svi okreću. Ali nemojte se zavaravati, postoje i one ‘Femme fatales’ koje su hladne i proračunate, a u isto vrijeme vrlo inteligentne i privlačne.

Kad netko spomene riječ ‘psihopat’ odmah instinktivno pomislimo na muškarca ili serijskog ubojicu. Žene nekako uvijek percipiramo kao nježniji spol pune razumijevanja, topline i ljubavi. A o muškarcima uvijek pričamo kako su nevjerni, hladni i emocionalno nedostupni. Krije li se u tome možda drugačija istina?

Psihopatija je trajni poremećaj osobnosti, odnosno stanje koje se u ponašanju više ili manje razlikuje od prosjeka (psihopatska ličnost). Neki od znakova koje možete prepoznati su površan šarm, odsutnost anksioznosti, odsutnost osjećaja krivnje, nepouzdanost, nepoštenje, egocentričnost, neuspjeh u stvaranju trajnih intimnih odnosa, siromaštvo emocija, pomanjkanje uvida u učinke vlastitog ponašanja na druge i nemogućnost planiranja unaprijed.

‘Femme fatales’, koje pate od takvog poremećaja uglavnom koriste svoju magnetičnu privlačnost, visoku inteligenciju, iznimnu ljepotu, karizmatičnost kako bi dobile od muškaraca sve što žele, ili općenito u životu što žele. One ne prezaju ni pred čim kako bi dobile ono što su zamislile.

Pokazuju intenzivne emocije bez obzira da li je u pitanju ljubav, strast, uzbuđenje, ljutnja ili prezir. Sklona je izljevima bijesa, ljubomora je njena pokretačka snaga. Zlostavlja svog partnera emocionalno, a ponekada i fizički. U njemu traži uzbuđenje i želi da ju obožava. Cilj joj je uništiti sve aspekte njegovog života kako bi mu bila ‘centar svijeta’. Nikako ne želi da partner donosi odluke,vrlo vješto će izmanipulirati date okolnosti kako bi dobila potpunu kontrolu nad svojom vezom.

Vrlo je nasilna, ali uglavnom iza zatvorenih vrata. Ima jak apetit za sex, ali to skriva jer se želi uklopiti u profil normalne i prosječne žene dok je ustvari seksualna predatorica. Ne prihvaća ‘ne’ za odgovor. Obožava osjetiti slabost muškaraca i to zna vrlo dobro iskorištavati.

Muškarci obično ne mogu odoljeti takvoj ženi. Sanjaju o njoj, ona im je u mislima i dan i noć. Uvijek joj se vraćaju želeći više. Ne mogu je ostaviti jer su ovisni o njoj.

Ona uopće ne osjeća niti najmanje žaljenje za svoje postupke. Ponekada samo ima želju da bude osoba koja može osjećati empatiju, ljubav, iskrenost. Ona je samo lijepa izvana i ne postoji mogućnost da ju promijenite.

Na vama je da odlučite da li je vrijedna patnje kako bi dobili sve to uzbuđenje i strast koju ona može pružiti.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar