Dr. Morgaine Gaye: Što ćemo jesti za 10 godina i kako će na taj odabir utjecati tehnologija?

dr. Morgaine Gaye

Zagreb, 13.7.2018.Dr. Gaye istražuje nadolazeće promjene u konzumaciji namirnica i predviđa što ćemo jesti za 5 do 10 godina. Jedno od predviđanja dr. Morgaine Gaye je da ćemo u budućnosti koristiti uređaje koji će biti direktno  povezani s našim DNK-om, a s koji će nam ukazivati što bismo trebali jesti u tom danu kako bismo iskoristili svoj puni potencijal. Uređaje ćemo koristiti u vlastitoj kuhinji i u trgovinama te ćemo na temelju njihove analize birati namirnice.

Futurologinja smatra da se okus, iako ga poimamo kao biološko iskustvo, može promatrati kao socijalni fenomen. Dr. Gaye ističe kako bez obzira što jedemo ili ne jedemo, sa svime što kupujemo, uzgajamo i konzumiramo donosimo osobne, kulturne, društvene i političke odluke te tako održavamo vlastite kulturne obrasce.

Za kreiranje predviđanja važni su različiti faktori, od pakiranja, kulture, tradicije, religije, proizvoda koji se trenutno mogu naći na policama do proizvoda koji su se prestali proizvoditi ili prodavati. Kao futurologinja prehrane dr. Gaye istražuje zašto konzumiramo određene namirnice te predviđa buduće trendove koji zahvaćaju cjelokupno društvo, ne ostavljajući pojedincu previše mogućnosti da ostane nezahvaćen određenim globalnim trendom.

M.Z.

Ostavite komentar