Donosimo ideje za blagdanski stol o kojemu će svi dugo pričati!

Nedavno otvoren restoran O’brok, koji je smješten u samom središtu Zagreba, na adresi Langov trg 6 u rodnoj kući Augusta Šenoe, u rekordnom je roku  oduševio brojne zaljubljenike u dobru, domaću kuhinju. S obzirom da ovdje naglasak stavljaju isključivo na domaće proizvode, od mesa koje dolazi s OPG-ova iz Like i Slavonije, preko povrća iz domaćeg uzgoja, pa sve to ručno rađenih svih vrsta tijesta i slastica bez dodanih aditiva, odlučili smo saznati kako profesionalci iz restorana O’brok vide savršen blagdanski stol.

 

View this post on Instagram

 

Kod nas je blagdanski u svakom smislu. . . #obrok #restoranobrok #restoranizagreb #newplaceintown #domaceitocka #samodomace

A post shared by O’brok restoran (@obrok_restoran) on

Iako su apsolutni zagovornici tradicije, ponudili su nam zanimljiva rješenja koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za predjelo preporučuju nešto što je svima dobro znano, a nitko ne očekuje. Specifičan mesni specijalitet, narodno jelo stoljetne tradicije – hladetinu. Oni koji se još nisu usudili kušati, jednom kad se na to odluče, požalit će što su to toliko odgađali.

Zatim slijedi juha, nezaobilazno jelo u zimskim mjesecima i to ona od gljiva, gusta, krepka i bogata.

Kakvi bi to blagdani bili bez vrhunskog pečenja, a iz O’broka preporučuju domaću puricu s mlincima uz lagano povrće kako bi ostavili mjesta za desert kojeg ovog mjeseca zasigurno ne propušta nitko.

S obzirom da u O’broku naglasak stavljaju na tradiciju, preporuka je svakako domaća makovnjača, savršena delicija od dizanog tijesta i slatkog  nadjeva od maka.

Uz sve poslužite čašicu omiljenog vina, a ako još uvijek ne znate koje vam je omiljeno, uskoro ćete moći degustirati razne etikete. Naime, na oduševljenje mnogih, restoran O’broku skoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka.

Dobar tek!

Midas Widget

Ostavite komentar