Domaći modni brand koji se odmiče od uniformiranosti

ue3

Nakon zapažene debitantske revije prikazane na prošlosezonskom Cro-a-Porteru, hrvatski modni brend Unaesthetik novu kolekciju predstavlja u formi kampanje iza koje stoji renomirani tim imena s hrvatske modne scene. Tako se iza objektiva našla jedna od najcjenjenijih hrvatskih fotografkinja Mare Milin koja je u svom prepoznatljivom estetskom izričaju vjerno dočarala emociju Unaesthetik brenda.

ue2Suradnja s Mare Milin rezultirala je bezvremenskim vizualima koji ne sugeriraju styling već prezentiraju svaki transparentni, poput paučine delikatan ručno dekonstruirani model zasebno. Time se krajnjem konzumentu daje apsolutna sloboda da uklopi željeni komad u svoj vlastiti stil.

Ručna dekonstrukcija pletiva kao osnovna nit vodilja i dalje je glavna inspiracija prilikom kreiranja svakog novog unikatnog komada koji stvaraju cjeline a koje se može nazvati kolekcijom. Kako je u izradu svakog komada utrošeno nekoliko dana ručnog rada, Unaesthetik u potpunosti prati “slow fashion” koncept. Sa željom da se što više odmakne od zamorne uniformiranosti, Unaesthetik stvara komade koji ne poznaju granice spola trenda ni sezone, već meko omataju siluetu beskonačnim mogućnostima stiliziranja. Prijezir prema etiketama bilo koje vrste rezultira potpunim odsustvom istih, a svaki se komad kada je to moguće, personalizira ručno izvezenim inicijalima svog vlasnika.

Kolorit je i ove sezone sveden na minimum, pa tako prevladavaju sve nijanse sive, tek ponegdje akcentirane maslinasto zelenom i nezaobilaznom crnom.

 

Midas

Ostavite komentar