Does your mother know that you´re out

Neku je večer na tv-u prikazan film Mamma mia, koji sam ja naravno pogledala po milijunti put, čisto da utvrdim gradivo. Najdraža pjesma u filmu, a ujedno i scena, mi je ova gore navedena u naslovu. carrie

Za one koji ne znaju, radi se o tome da jednu od sporednih glumica, koja je u tom momentu u najboljim godinama (žene su uvijek u najboljim godinama, zapamtite to!) “bari” jedan strašno zgodan, ali i strašno mlad gospodin. Ona naravno ne popušta ni ostatak filma, a ja volim takve snažne žene koje odolijevaju iskušenjima pa već i vrapci na grani znaju da mi je to omiljeni dio filma .

E sad dolazimo do razloga zašto ja to vama sve pričam: jedne subotnje večeri javlja mi se na aplikaciji mladić od kojih 27 godina. Hm. Provjerim profil, kao i obično kad mi netko novi pošalje poruku. Mladić je zgodan, prvo i osnovno. K tome, koliko mogu na slikama primjetiti, vodi brigu o svom izgledu i stilu. Ostatak profila ne otkriva skoro ništa, ali na to sam već navikla, muški se stvarno rijetko potrude ostaviti koju dodatnu informaciju. Tu se već pojavljuju moje prve predrasude oko mladog gospodina i što on zapravo hoće od jedne, punih sedam godina starije, rastavljene mame te je moja prva pomisao: “A što bi ti, dijete drago?!” No prihvatim igru, čisto jer me zanima dokle će to ići i koliko koraka će mu trebati do onog magičnog gumba za blokiranje kojeg, kako ću sada ovdje vama prvi put priznati, nekad i olako pritišćem. Dopisivanje započinje nekakvim prilično običnim tempom s klasičnim kako si, što se radi pitanjima, a moji su odgovori manje više generički i prilično dosadni. Kako već rekoh, samo čekam okidač da ga pošaljem na mjesto s kojeg nema povratka. Mladić je dotične večeri pokazao zavidnu dozu pristojnosti i usudim se reći strpljenja te nije odmah u startu odustao, premda sam se ja ponijela, pa u najmanju ruku nekulturno. Sljedećeg dana ja sam bila u još nešto veselijem raspoloženju kad mi se ponovno javio, te je samim time naš daljni razgovor nastavljen u obostranom sudjelovanju i tu sam ipak odlučila poslušati što bi mi on to mogao imati za reći.

Drage moje čitateljice i čitatelji, priznajem skrušeno ovim putem da sam grdno pogriješila i da su sve one pretpostavke koje sam imala o njemu, a koje su temeljene samo na osnovi par slika i datuma rođenja apsolutno pale u vodu. Naše se dopisivanje nastavilo, moram priznati u početku i sa mrvicom romantičnog prizvuka, isto traje već otprilike tri mjeseca, u međuvremenu smo se i susreli dvaput i nadam se da nas u budućnosti očekuje još mnogo druženja. Moj je život postao bogatiji za jednu divnu, nadasve inteligentnu i vrlo zanimljivu osobu koju danas svim srcem cijenim i poštujem. Stekla sam prvenstveno jednog divnog prijatelja, nadam se za ostatak života. A sve zato što sam dozvolila da mi pristupi i pokaže da jednostavno ne možete ljude svrstavati u pretince na osnovi nekih mjerila koja su nam društveno usađena. Nikad ne znate kako vas netko može iznenaditi. Stoga držite svoja srce i umove otvorenima, možda baš u vaš život ušeta netko jednako divan.

Voli vas vaša Carrie

Midas Widget

Ostavite komentar