Dobrodošlica proljeću uz Festival svjetla u Zagrebu

Festival svjetla u Zagrebu

Zagreb, grad kulture i inovacija, i ove godine je pripremio fenomenalan svjetlosni aranžman po gotovo cijelome gradu. Od 20. do 24. ožujka imate priliku prošetati se Zagrebom i uživati u čarima svjetlećih kreacija različitih boja, oblika i dimenzija. Ovo je treći festival po redu, a prvi je održan 2017. godine te je oduševio sve Zagrepčane, ali i doveo brojne turiste željne viđenja specifične atrakcije. To je definitivno potaklo organizatore da se s projektom nastavi te se svake iduće godine ulaže sve više. Grad je već ukrašen, a osvijetljeni su trgovi, parkovi, tuneli, šetališta, crkve i razne druge ustanove. Zanimljivo je što je svaki prostor uređen na originalan i unikatan način tako da posjetitelji na svakoj destinaciji uživaju u nečem novom.

Umjetnicima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovoga projekta bilo je u cilju prikazati buđenje proljeća i time mu odati počast. Proljeće simbolizira buđenje, rast, cvjetanje i pozitivnost što definitivno treba ljudima i zato se ovim festivalom na kreativan način pobuđuje ljude i utječe na njihovo raspoloženje.

Posebnim odabirom svjetala pobuđuju se pozitivne emocije u ljudima i pruža im se doživljaj sličan onom u nekoj bajci, da se na par dana zaborave brige i ostave mračne zimske misli u prošlosti. Ovaj je festival spoj slikarstva, arhitekture i tehnologije što ga čini iznimnim i prikladnim za sve uzraste od kojih će svaki pojedinac pronaći omiljenu destinaciju iz bajke za sebe.

Prošetajte ulicama Zagreba, zavucite se u dijelove grada kojima inače ne prolazite i otkrijte svoje novo omiljeno mjesto. A, ako niste iz Zagreba, dođite na barem dan ili dva i iskusite ovu čaroliju koju će te zasigurno dugo pamtiti i vjerojatno joj se vratiti već sljedećega proljeća.

Marija Maleš

Midas Widget

Ostavite komentar