Dobar za zdravlje, ali u malim količinama

Ničega previše, ali i ničega premalo. Odmjerena doza konzumiranja alkohola može popraviti raspoloženje, potaknuti apetit, ali i popraviti zdravlje. Svako pretjerivanje oduvijek je za osudu.

Antioksidansi iz vina snižavaju loš kolesterol u organizmu. Uz čašu crvenog vina na dan spriječit ćete začepljenje krvnih žila. Čaša crvenog vina na dan, uistinu može pomoći vašem srcu i krvotoku, te podignuti niski tlak.
Jedna čaša vina na dan može vam produžiti život, tvrde znanstvenici. Istraživanja pokazuju da čaša alkohola dnevno smanjuje rizik od smrti za čak 18 posto.

Ne treba se nalijevati kako bi izgovorili sve što vam je na duši, ali će jedna čaša alkohola pomoći vašem mozgu da se opusti, odbaci bespotrebne misli, ohrabri vas, pa će rečenice koje vam teško prelaze preko usana lagano poteći. Odbacivanjem nepotrebnih misli smanjit ćete stres, a mozak bolje radi kada niste pod stresom. Tako i rečenice koje vas muče lakše izlaze na vidjelo poslije jedne čaše vina.
“Što trijezan misli, pijani govori“ faza je daleko od ove o kojoj govorimo. U tu fazu ne bi se trebali nikada dovesti, jer tada to baš uopće nema veze s vašim mislima već kaosom koji je u glavi stvorilo previše alkohola, otjeralo razum i realnost i udaljilo vas od vas samih.
Stoga, uživajte uz jelo u nekoj čaši dobrog vina. Imajte na umu da za organizam nikako nije dobro, kako prejedanje tako i napijanje.
M.Z.

Ostavite komentar