Djevice – neumorni radnici u potrazi za savršenstvom

„ Sve neobične i velike stvari naučili su me obični i mali ljudi.“

Simbol Djevice je tradicionalno prikazan u obliku mlade žene koja sakuplja pšenicutena isti način možemo opisati osobe rođene u znaku Djevice – oni ubiru informacije, asimiliraju činjenice i sve što su naučili koriste u praktične svrhe. Intelekt je ovdje dominantan. Djevice imaju izvrsnu memoriju i analitički um te kristalno jasno razmišljaju.Njihov svaki životni postupak je unaprijed analiziran i precizno određen. Oni  vjeruju da životu treba prići racionalno i ne vjeruju ljudima čija se procjena i mišljenje baziraju na emocionalnosti. Rođeni su diplomati i uvijek spremno barataju ključnim argumentima pa ih je u raspravama teško zbuniti, pogotovo zato što su gotovo uvijek u stanju odvojiti se od vlastitih emocija. Djevice imaju jako izraženu samodisciplinu i izrazito su marljivi radnici te će ostvariti sve što su predodredili.

Djevice nikad ne djeluje spontano pa zato često djeluju kruto i nemaštovito. Jedna od njihovih glavnih karakteristika je da su vrlo praktični i metodični te pamte i najsitnije detalje. Njima ništa ne može promaknuti i jako rijetko im se potkradaju greške. Zbog takve pretjerane analitičnosti znaju biti vrlo kritični i gušiti druge sitnicama i svojim krutim pravilima. Ponekad su u stanju zakomplicirati i najjednostavniju stvar. Njihovo ponašanje je uvijek odmjereno i nenametljivo, vrlo su ljubazne, drže do formalnosti i lijepog ponašanja i ne podnose grubost i vulgarnost. Skromne su i sramežljive te uvijek rade iz pozadine pa rijetko dolaze do položaja koji im zapravo pripada iako su itekako sposobne. Djevice nisu maštoviti vizionari poput nekih drugih znakova, ali su odlični realizatori tuđih ideja. Uvijek će preuzeti odgovornost za sve i za svih, dovesti stvari u red i pomoći svima koji žele napredovati i naučiti.

Djeca rođena u znaku Djevice su vrlo sramežljiva rezervirana i ne sklapaju lako prijateljstva. Vole učiti i puno vremena provode za knjigom te nisu baš natjecateljski tipovi. Vole red i čistoću i  uvijek su tu da pomognu drugome. Potrebno ih je podučiti da poštuju tuđe potrebe, kriterije i stavove. Često znaju biti vrlo samokritična pa bi roditelji trebali ojačati njihovo samopouzdanje i dati im do znanja da je ono što rade dovoljno dobro.

Ovnovi se trebaju naoružati sa strpljenjem i prilagoditi drugim ljudima i situacijama da bi uspjeli ostvariti što su zamislili. Iako volite biti samostalni i da je uvijek po vašem, ovo nije najbolji period forsirate po svome. Budite malo tolerantniji. Situacija će ići vama u korist, samo malo sporijim tempom. Slobodni pripadnici znaka bi mogli upoznati potencijalnog partnera na nekom društvenom okupljanju, izložbi ili predavanju, dok će Ovnovi koji su u vezi uživati u društvu svog partnera i možda će čak raditi i planove za vjenčanje ili razgovarati o širenju obitelji.

Bikove očekuju nove poslovne prilike zahvaljujući brojnim društvenim kontaktima. Nedostaje vam malo više odlučnosti i samopouzdanja da biste to znali dobro iskoristiti. Partner će vam biti velika podrška u svemu tome iako ćete biti drugačijeg dojma zbog nekih manjih nesuglasica i konflikata. Nemojte biti toliko tvrdoglavi, prihvatite pomoć i dobronamjeran savjet. Situacija će se popraviti u drugoj polovici mjeseca jer vas onda čeka puno mirniji period.

Blizanci bi trebali malo usporiti tempo i izbjegavati bilo kakve sukobe sa okolinom. Samopouzdanje će vam biti malo poljuljano i imat ćete osjećaj da stvari stoje na mjestu što će vam donijeti dodatne frustracije. Najbolje da se u ovom periodu okrenete obiteljskom životu i nekom kreativnom stvaranju, svojim hobijima. Sa novcem ćete biti prilično rastrošni pa pripazite da ne biste imali nepotrebne troškove koji će vas samo dovesti u dodatne probleme.

Rakovi će biti pod velikim pritiskom okoline i imat će malo utjecaja na trenutnu situaciju. Imat ćete osjećaj da svi donose odluke u vaše ime, a vas se ništa ne pita. Očekuju vas dodatni troškovi u opremanju ili renoviranju kućanstva, ali partner i obitelj će vam pomoći pri tome. Očekuje vas dosta aktivan period, brojna druženja i nova poznanstva. Ako ste u vezi, ovo nije najbolji period za donošenje nekih ozbiljnih odluka, bilo da se radi o planiranju vjenčanja ili o raskidu. Pričekajte neko povoljnije razdoblje prije nego se odlučite na takav veliki korak.

Lavove očekuje povoljno poslovno razdoblje – ako ste u potrazi za poslom vrlo je vjerojatno da će vam se trud isplatiti i da ćete ostvariti baš onaj posao koji želite. Financijska situacija će biti izuzetno povoljna i  ako ste planirali neke veće investicije  sada je vrijeme za to. Ljubavni život će biti poprilično monoton, ovo nije period za donošenje nekih većih odluka, kao ni za početak novih veza.

Djeviceće u svom periodu imati više samopouzdanja i bit će uspješne u svemu što naume ostvariti. Financijski će također biti dobar period i možete očekivati i pomoć drugih ljudi, ali pripazite na što trošite novac pred kraj mjeseca da ne bi kasnije zažalili. U ljubavi ćete biti dosta zbunjeni i ni sami nećete znati što želite, u jednom trenutku ćete htjeti prolaznu avanturu, dok ćete već u drugom razmišljati o ozbiljnoj vezi. Možda bolje da pričekate dok vam se želje ne iskristaliziraju.

Vage će se ovaj mjesecposvetiti  sebi i svojim željama. Jako dobro ćete se osjećati u vlastitoj koži i učinit ćete sve da si ugodite. Opuštat ćete se kupovanjem nove odjeće, nakita ili odlaskom na fine večere. Ako ste slobodni imat ćete udvarače na sve strane, dok će oni u vezi uživati sa svojim partnerom koji će im ispunjavati sve moguće želje. Uživajte.

Škorpioni  će biti poprilično dominantni i nefleksibilni u ovom periodu. Ovo je i inače vaša boljka, ali pokušajte biti obazriviji prema drugima, tako možete puno više toga ostvariti. Mogući su neki društveni kontakti sa osobama koje vam mogu pomoći u poslu. Što se tiče ljubavnog odnosa, ako ste u vezi očekuje vas ugodno i mirno razdoblje sa partnerom, ali će vam nedostajati bliskosti. Od svog partnera ćete zahtijevati da bude tu uz vas i da ispunjava sve vaše želje, a on će to isto očekivati od vas. Takav stav vas neće daleko odvesti. Budite malo mekši i pristanite na kompromis.

Strijelci će se okrenuti poslu i bit će vrlo aktivni. Možete čak očekivati unapređenje ili povišicu u ovom periodu. Što se ljubavi tiče, ovaj mjesec nemojte imati neka velika očekivanja. Nećete imati puno prilika za upoznavanje srodne duše, a i bit ćete vrlo izbirljivi po pitanju partnera. Oni u vezi bi trebali otvoreno razgovarati sa partnerom o svojim potrebama da se ne bi stvarale dodatne frustracije i tenzije. Ne donosite nikakve bitne odluke vezane uz brak ili trudnoću. Najbolje da pričekate neko povoljnije razdoblje.

Jarce očekuje povoljan period što se tiče posla, moguće da ćete krenuti na neko usavršavanje ili čak dobiti unapređenje. Učenje će vam ići od ruke, bilo da ste zaposleni ili ste student. Polako, ali sigurno ostvarujete svoje poslovne planove. U ovom mjesecu su moguća i neka putovanja u inozemstvo koja bi vam mogla pomoći u poslu. Bit ćete poprilično okupirani poslom pa će ovaj mjesec društveni život i obitelj biti u drugom planu.

Vodenjacima će napokon krenuti na poslovnom planu, neke prepreke koje su vas do sad kočile će nestati i imat ćete otvoren put prema uspjehu. Ambicije vam ne nedostaje, samo se držite svog plana i pokušajte i dalje održati dobar odnos sa nadređenima. Pripazite na financije, moguća su određena novčana kašnjenja pa bi bilo pametno da se malo bolje financijski organizirate.

Ribe očekuju promjene na poslu koje im neće baš ići u korist. Odnosi sa kolegama bi mogli postati poprilično napeti pa je bitno da zadržite mirnoću. Smanjite troškove na najmanju moguću mjeru jer vam financijska situacija ne ide u prilog. Na ljubavnom planu vas očekuje dosta prilika za upoznavanje potencijalnog partnera, a na vama je da odlučite da li će ta vezi prijeći u nešto ozbiljno ili ne. Oni koji su u vezi bi trebali biti vrlo tolerantni prema partneru jer bi u protivnom moglo doći do većih nesuglasica.

Za Orioli napisala Tanja Vugrinec, astrologinja

Ostavite komentar