Detoksikacija nakon blagdana!

Da bi se osjećali zdravima izvana, pobrinite se da zdravo unosite unutra!

Vjerujemo da rijetki nisu tamanili kolače ovih dana, i još k tome zalijevali kaloričnim pićima. Što je najgore tradicija se nastavlja jer uskoro dolaze i novogodišnji dani u kojima će se uživati. Stoga, ostanite s nama i pročitajte nekoliko savjeta kako si pomoći kod nadutosti i prenajedanja.

  1. Dan započnite s vodom. Preporuka je da se u normnalnim okolnostima u organizam treba unijeti oko 2 l vode, a ako želite organizam očistiti, povećajte količinu unosa vode.
  2. Pojedite ananas ili jogurt. Pola sata nakon ručka, pojedite malo narezanog ananasa ili jogurt za bolje probavljanje hrane.
  3. Pijte zeleni čaj tijekom ili poslije jela kako biste olakšali organizmu da lakše razgradi nakupljenu masnoću i kolesterol.
  4. Pijte domaću oranžadu ili limunadu obzirom da su agrumi, a posebno naranča izvrsni za detoksikaciju jer vitamin C topi toksine i ubrzava njihov izlaz iz tijela. Ako ćete raditi limunadu, svakako ju pijte bez šećera koji umanje djelovanje vitamina C.

Lisnato povrće je savršeno za čišćenje organizma. Ubacite u svoj meni kelj, poriluk, radič, matovilac i zelenu salatu jer je klorofil koji se nalazi u povrću odličan u uklanjanju toksina, na taj način rasterećuje jetru. Preporučamo da zeleno lisnato povrće jedete sirovo, u krjanjem slučaju ga skuhajte, ali na pari kako bi očuvali vrijedna nutritivna svojstva.


Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar